lördag 30 juni 2007

Pity points

Alltså. Jag har nog aldrig haft så satans ont i halsen som jag har nu. Jag lägger mig nog ner och dör snart.

Raj, raj, raj för en droppande näsa och arton snoriga papper i fickan

Nu smygbloggar jag från jobbet igen. Att jobba när man är halvdöd är en riktig hit. Whiskyröst och snorig näsa som inte slutar rinna. Chefen accepterar tydligen inte vilka sjukdomar som helst när det rings in och sjukanmäls. Förkylning? Pahahaha! Masa dig hit nu.
Säg att du har diarré, sa arbetskollega E när hon passerade mig för att gå ut och smygröka. Fungerar varje gång.

fredag 29 juni 2007

Det dröms

Inatt drömde jag att jag och pojkvän hade tre barn. Pojkvän hade varit ute och seglat med dem. De hade på sig jättesöta kläder. Himla fina ungar faktiskt. Jag visste väl att min framtida avkomma skulle komma att se ut som små fotomodeller. Uj, uj, uj. Att de sedan var lintottar och hade klarblå ögon (både jag och pojkvän har mörktmörktmörkt hår och bruna/gröna ögon) är ju en annan femma. Var de måhända adopterade? Da-da-da-dum! The plot thickens.

Update: Dessutom kan ingen av oss segla. Inte ens om våra liv så hängde på det. Da-da-da-duuuum!

Jag och Stieg


Jag vet inte vad ni ska göra, men själv ska jag ligga i sängen med Stieg hela dagen. Alla andra har väl förmodligen redan gjort det. Jag är alltid sist med... tja... allt. Host och snörvel.

torsdag 28 juni 2007

Recension: Yippie-ki-yay *censur* 4.0

Jo, Die Hard var ju underhållande. Beroende på hur man definierar underhållning. Det hade laddats hårt här hemma innan det var dags att knata iväg till Bergakungen. Ettan, tvåan, trean - check. Förväntningarna var väl inte direkt skyhöga. Från 15 år i Sverige - fine. Men PG 13 i USA? Det säger en hel del. Helgerån. Inget "fuck". Något enstaka "bitch" som någon klämde ur sig för att det skulle bli lite effektfullt. Någon har tvättat Brucans mun med tvål. Eller snarare - man har dubbat över det som ursprungligen sades för att filmen ska håva in mer pengar. Dödsstraff. Och inget skitet linne. Däremot en (antar jag) snuskigt dyr skinnjacka. Förför publiken med orgier i orealistisk action och voilà - Die Hard 4.0! Scenerna med Cyril Raffaeli brädade dock lätt flygande bilar och stridsflygplan i centrala Washington - även om det blivit något av en trend att man ska ha lite parcour i varje actionfilm som görs. Jag vill också kunna hoppa omkring som en skållad iller. Hopp! Hopp! Skutt! Swoosh!

Men visst var 4.0 underhållande. När jag inte sov. Jag har aldrig kämpat så hårt för att hålla mig vaken. I och för sig bara sista timmen, mind you, men gosh, vad jag ville att den skulle vara slut. Jag har en förmåga att skrika ut riktigt weird saker när jag befinner mig mellan sömn och vaket tillstånd. Kylskåp! Lampfot! Har du stängt av mikron? Bäver! Därför satt jag och nöp mig i armen för att jag skulle hålla mig vid liv. Stackars pojkvän. Han har det inte lätt. Som att vara tillsammans med ett mycket litet barn.

*knackar pojkvän på axeln och ser otålig ut* Pojkvän? Är den slut snart?
*rycker lite i pojkväns skjorta och ser gnällig ut* Pojkvän? Hur lång tid är det kvar?
*suckar teatraliskt och muttar surt* Pojkvän? Vad är klockan?
*skiftar ställning i biofåtöljen* Pojkvän? Mitt ben sover.

Pensionärer ska inte gå på bio på kvällen.

Yippie-ki-yay.

Kill me

Halsont, förkyld och PMS. Det blir många pity points.

Dö hårt

Die Hard 4.0. Recension utlovas när datorn slutar sega.

Mens är roligt

Cravings igen. Kan inte sluta sukta efter gammaldags vaniljglass. Jag dör. Det hjälper inte hur många glas vatten jag dricker, man kan inte lura Mr Craving. Mr Craving vet. Han är luttrad. Han fnyser och muttrar något ohörbart och sedan blir det tio tunnor värre. "Vatten? Du ger mig vatten? Ger du mig inte glass snart kan jag inte svara för följderna. Comprende?"
Om PMS-suget är så illa - hur illa är då inte graviditetssuget? Jag vet inte om jag någonsin vågar skaffa barn. Jag kommer förmodligen gå runt med tre burkar jordnötssmör i väskan samt en sked i en kedja runt halsen och när jag inte hittar exakt det jordnötssmör som jag vill ha kommer jag att bli våldsam och slå ner någon och sedan hamnar jag i finkan och blir känd som "jordnötssmörerskan" och efter det går det bara utför och... och... Vi slutar där.

Men för fa...

Datorn segar sig något så in i hästväg. Som att surfa i sirap. Hur gick man till väga för INTE tappa tålamodet för x antal år sedan, då datorerna var så långsamma att man hann dammuga, diska och skriva en C-uppsats för hand innan sidan laddat klart?

tisdag 26 juni 2007

Äppelkaka à la Ernst


Jaaaaa, Karin. Då ska vi baka en helt fantastiskt god kaka. Oj, vad den är god. Helt fan-tast-iskt god. Faktum är att det är den godaste kaka jag någonsin ätit. Låtom oss baka kära Karin!


Jag är känd från Äntligen Hemma. Mitt hår är jätteskojsigt.


(Viskar) Nämner du Äntligen Hemma en gång till ska jag giva dig på moppo. Fattar du? (Vänder sig mot kameran igen och slänger bak huvudet och skrattar) Jaaa, Karin! Härligt, härligt! Du kan väl ta hand om alla dessa vackra äpplen. Titta bara! Gula, röda och gröna! Så vackert. Vilken skön blandning! Nu är det sommar nu är det sol nu är det... Kaka var det, ja! Om du tar hand om äpplena så gör jag en alldles förträfflig smet medan kameran zoomar in min mun för att fånga varje ord. Och så kan folk se mitt häftiga skägg.


Var har du skalaren?


Ahahaha! Här på sommartorpet finns inte så taffliga saker. Här är vi kreeeativa! Svarva av skalen. Och gör det snyggt.


Kan jag inte få använda en kniv eller nå't?


(Hotfullt) Svarva säger jag! Och släng inte skalen! De kan vi torka och hänga i taket. Vågat! Vackert!


(Muttrar) Det här hade jag aldrig behövt göra om Martin hade varit här.


Jag hörde det där.

Titta vad jag hittade. En lista. Bara sådär.

1. Vad tänkte du när du såg dig själv i spegeln första gången i morse? Fucking 5 på morgonen, mummel, mummel, mutter, mutter...
2. Hur mycket kontanter har du på dig? 20 kr i mynt.
3. Vilket ord rimmar på "test"? Fest
4. Favoritplanet? Ja, det blir väl jorden. Så originellt.
5. Vem ligger fyra på missade samtal-listan på din mobil? "Privat nummer"
6. Vilken är din favoritringsignal på din mobil? Jag hatar allihop.
7. Vad har du på dig på överkroppen just nu? Linne och nerhårad, kortärmad omlottröja.
8. Sätter du etiketter på dig själv? Varje dag. Helst Chiquita. I pannan.
9. Vad är det för märke på skorna du har på dig? Barfota utan strumpor och skor...
10. Ett ljust eller mörkt rum? Let there be light!
11. Vad gjorde du vid midnatt? Sov som en gris.
12. Vad står det i ditt senast mottagna SMS? Tele2 kommer den 2007-07-06 att dra 197 kr från ditt konto. Med vänlig hälsning Tele2.
Var ligger ditt närmaste Seven Eleven? På Avenyn.
14. Vilket uttryck använder du mest? Fuck. Uttalas "fffaaaack!" med eftertryck.
15. Till vem sa du "jag älskar dig" senast? Probably pojkvän.
16. Vilken pälsbeklädda sak rörde du senast? Katten.
17. Hur många olika sorters droger har du nyttjat de senaste tre dagarna? Choklad, choklad och... choklad. Och maränger. Och grädde. Och glass. TILLSAMMANS!
18. Hur många rullar film ligger och väntar på att bli framkallade? Noll. Men min mamma har 30-40 rullar som ligger och dammar hemma.
19. Vilken ålder har varit bäst hittills? 126. Det var tider det!
20. Din värsta fiende? Loppor och karies.
21. Vad har du för skrivbordsbild på datorn just nu? En bild på Brucan ur Die Hard 4.0.
22. Vad var det senaste du sa till någon?
(Surt) Ja, hej då rå.
23. En miljon dollar eller förmågan att flyga? En miljon bucks och jag flyger högt av lycka. Flax-flax-flax.
24. Gillar du någon särskild lite extra mycket just nu? Jag hatar alla just nu. PMS.
25. Senaste låten du lyssnade på? Ingen aning.

På bostadsfronten intet nytt

Naw. Jag vill nog inte bo i en bunker för strax över miljonen. Strike that.

Sökes: energi

Jag har gått upp kl 05 i lite drygt en veckas tid nu. Det bör tilläggas att jag inte är någon morgonmänniska. Finns det människor som lyckas gå upp så attans tidigt, jobba i åtta timmar och till råga på allt hinna med att handla, laga mat, träna samt lyckas med konststycket att vara någorlunda trevliga? OCH BLOGGA???? Jag har försökt. Det går inte.

söndag 24 juni 2007

Visning crasher

Jävlar i havet. Jag ska tamejtusan dra iväg till banken i alla fall. Bära eller brista. Om inte annat så får i alla fall bankpersonalen ett gott skratt. Sedan ska jag dra iväg på visning. Bara för att.

And now for something completely different

Sa jag förresten att jag fick VG på min hemtenta?
Jag fick VG på min hemtenta.
Yay!

Vitlaserade trägolv bye bye

- OK, pojkvän. Du menar att efter en triljard uträkningar är det summan till höger på pappret som vi kommer ha över om vi köper den där lägenheten?
- Precis.
- Tack för att du krossade mina drömmar. Tack. Jag menar det verkligen. Thanks a bunch.
- Hur kan en lägenhet som du hittade på baksidan av en lokal skittidning så sent som igår göra dig så besatt? Är det ens möjligt att få känslor för döda ting på så kort tid?
- Det är lite svårt att prata just nu. Har du en näsduk?

Första, andra, tredje - såld till den gamla tanten som just tog sig för bröstet och segnade ner på golvet!

Plötsligt händer det. Man går från att kika på tekoppar på Indiska till att kika på lägenheter. 49 kr vs. 1 650 000 kr - det känns inte riktigt hållbart. Så varför sitter jag här och planerar att ringa till banken för att stämma möte med... eh... en person som kan avgöra om man bör hålla sig till tekoppar istället för att buda iväg på en varsamt renoverad jättecharmig etagelägenhet? Och om det går så långt att det blir blir visning och budgivning - då vet jag inte om mina nerver pallar. Etagelägenheter är ju ändå på tok överskattade. Och vem behöver egentligen ett kök med handtag på skåpsdörrarna? Inte jag*.

*Jag! Jag! Iiiiiihhh!

fredag 22 juni 2007

Man kan lätt bli lite filosofisk efter tre glas vin

Det skrivs om ångest. Det skrivs om skräck. Inför att bli vuxen. Jag har haft det länge. Jag har tänkt på det länge. Men den där ångesten är egentligen... ingenting. Den är ett hjärnspöke. Den är ett fenomen. Den existerar inte. Inte egentligen. Det har blivit en grej att oroa sig. Att hajpa upp sig och ösa galla över hur man inteinteinte vill bli en sådan där människa som gör ditten och datten, som beter sig si och så. En människa som personifierar allt som man fått för sig är raka motsatsen till vad man är nu. Anti-barn. Anti-ta färjan över till Danmark med hela familjen à 4 pers i bilen för xxx kr. Anti-latteföräldrar. Anti-diskutera framtida barns avföring med sina latteväninnor. Anti-stereotyp. Jag pekar inte ut någon, jag är likadan. Jag är lika anti. Lika fördomsfull. Jag är kan känna en fruktansvärd rädsla ibland. Rädd för att bli annorlunda den dagen jag skaffar barn. För den dagen kommer, hur mycket jag än försöker förneka det; hur mycket jag än försöker övertyga mig själv om att jag ska levalevaleva innan det byts blöjor och ammas - om det nu ammas. Jag börjar acceptera det nu. Att jag är på väg dit. Att det där levalevaleva är ju fan bara vanlig vardag. Fast det blir väl vad man gör det till. Och jag har inget emot vardag. Vardag är.... bra. Inget Miss KYD-format hål i väggen när framtiden dyker upp i huvudet. Ingen ångest. Det leder ändå ingen vart. Det är ingen idé att gå runt och fundera på var jag ska hitta mig själv. Börje Ahlstedt sa det fruktansvärt bra när han besökte Stina Dabrowski för ett tag sedan. Så träffsäkert. Han sa att han som ung spenderade all sin tid med att sitta på caféer och fundera över vad meningen med allt var; hur han sökte sig själv och grubblade i oändlighet. Så en dag kom jag fram till att jag sitter ju för fan här, sa han och skrattade på sitt lite bullriga sätt och slog sig på knäna. Och det är så det känns. Jag skulle kunna hålla på och leta efter mig tills det börja växa mossa på ryggen. Bo utomlands ett tag igen i förhoppning om att jag ska hitta skärvor av mig i en gränd någonstans. Fortsätta plugga i all oändlighet i tron om att jag ska bli lite klokare och på så sätt bli hel. Leta ny lägenhet eftersom den där rastlösheten som alltid kommer finnas förankrad i mig börjar göra sig påmind igen. Jag vet inte. Egentligen skiter jag i om jag blir en lattemorsa. Jag skiter i om jag blir allt det där som jag så länge så rackat ner på. Ju äldre jag blir, desto mer längtar jag efter något. Jag vet bara inte vad. Men det blir nog bra. Det är bara att leva. Det löser sig. Hakuna Matata. Fuck yeah.

Call off the flyttfirma

Ay caramba! Läsarstorm. Nästan. Jag skaffade metroblogg mest på skoj. Layouten är för jäkla ful. Jag är allergisk mot fula layouter. Och Steve kan inte följa med, vilket innebär no can do. På Silverfiskens blogg kan man läsa sura kommentarer som "du har sålt dig" och "sista gången jag läste dig", vilket är helt absurt. Känner man att man har så pass många läsare att man skulle kunna tjäna en hacka är det väl inte hela världen. Jag läser Fiskens blogg eftersom jag älskar hans sätt att skriva. Jag tycker verkligen inte att han har sålt sig. Han är fortfarande en av mina favoritbloggare. Men jag skulle inte byta själv. Jag gillar Blogger. Om man ska vara lite krass - jag har inte tillräckligt med läsare för att kunna tjäna på att ha en metroblogg, vilket jag är jävligt glad för. Jag skulle göra ner mig av skräck om jag hade fler läsare. Oh, the horror. Dessutom skulle vitsen med bloggen försvinna - i alla fall för mig. Jag vill skriva på egna villkor och jag vill att mina texter ska vara mina texter. Mina kriser. Mina utbrott. Naw, jag skulle aldrig byta. Ha en helt fantastisk midsommar! Helan går!

tisdag 19 juni 2007

Hmmm...

Om man skulle ta och skaffa sig en Metroblogg. Den stora frågan är bara - kan Steve följa med?

Who needs handtag anyway

Efter att ha levt utan handtag på skåpsdörrar, kläder liggandes i bokhyllan samt utan matbord jag vet inte hur länge, börjar det kittla lite. I den där nerven. Inredningsnerven. Det är inte det att jag ogillar att äta middag i soffan med tallriken i knät. Jag har blivit en riktig fena på att trycka upp skåpen i köket utan handtag. Men det kommer en dag när det inte är charmigt längre. När man inser att man snart är 30 och bor i en ungkarlslya. Trots att man inte är singel. Det har sin charm ibland, men den börjar blekna. Man tröttnar. Man börjar strötitta i IKEA-katalogen och tänker: men det var ju ett riktigt najs kök och titta, riktiga garderober! och nämenojsan, 15 köttbullar för 30 kronor! Kanske är det inte inredningsnerven. Kanske är det bara ding-ding-ding-det-är-dags-att-vakna-upp-nu-och-inse-att-du-inte-är-
femton-längre-nerven. Kanske. Så jag begav mig till Det Stora Varuhuset i förhoppning om att hitta ett mikroskopiskt matsalsbord med två tillhörande mikroskopiska stolar, eftersom det är pretty goddamn omöjligt att kånka hem ett normalsizat bord och två stolar på bussen - själv.
Jag kom hem med:

4 sockersöta tallrikar
4 oh, så söta glasskålar
4 coola tabletter
1 romantisk sängkappa (alla har väl sängkappa?)
1 lakan
1 pluttenuttig vas
1 plastblomma
världens gräsligaste sofföverdrag
0 bord
0 stolar
0 handtag

På vägen hem gick bussen sönder. Annars har dagen varit ganska hyfsad.

Ananas är det nya... marsipangrissvarta

Jag tror att det är ananastajm. Tamejtusan.

Men skäll då!

Två personer reagerade på dagens 90210. Jag är grymt besviken. Jag hade förväntat mig att bli mordhotad. Minst.

måndag 18 juni 2007

Who needs Prada anyway

Det jobbas. Det tränas. Det sovs. Det jobbas. Det tränas. Det sovs. Det fikas med kompisar. Det jobbas. Det sovs. Oh, och så köps det skor på Skopunkten. Skor som går sönder efter fem minuter. Jag antar att man får vad man betalar för. Jag ger pjuxen en vecka till.

(Inget ont om Skopunkten - jag diggar Skopunkten. Dock inte aggressiva tanter som tacklar omkull mig för att roffa åt sig sandaler för 100 pix. Sådant skrämmer mig. Inte lika mycket som när en snart 60-årig arbetskollega frågar om min pojkvän "hjälper till hemma", men nästan.)

Men tanken är god

- Oj, flickvän. Kylen är fullproppad med en massa nyttiga grejer.
- Jajamen, pojkvän! Nu sablar ska här ätas nyttigt!
- Topp.
- Mmm-hmm.
- Så. Vad blir det till middag?
- Jag tänker... pizza.
- Jag tänker... OK.
- Aaalrighty then!

Nej, du får inte smaka.

Får jag lov att presentera min nya craving (jag är INTE gravid): ananas. Jag kan vakna mitt i natten och känna en våldsam, helt ofattbar längtan efter just ananas. Jag vet inte varför. Inte sådan där vidrig på burk - den ska vara färsk. Himmelskt gott - men, to put it mildly, fucking dyrt. Speciellt när man trycker i sig en halv om dagen. Färsk ananas med rostad kokos strödd över.

Aw, man.

Att det skulle bli ananas som körde min ekonomi i botten.

Ananas.

Inte bikinis.

lördag 16 juni 2007

Man tager vad man haver

Tidsbrist gör att bloggen står i ett hörn, skrapar lite otåligt med ena foten och muttrar: men, hallå, kommer du snart? Önskar att jag hade en laptop som jag kunde bära mig med mig överallt, där jag kunde skriva ner alla tankar och funderingar asap - inte flera timmar eller dagar senare när hälften är glömt. Minne som en guldfisk. Tills dess att min snuskigt dåliga ekonomi tillåter mig att köpa en söt liten lappare (som jag för övrigt skulle kalla Billy) klottrar jag på det som finns till hands - servetter, tidtabeller, scheman, kvitton... Det får plats en sabla massa tankar på baksidan av treans tidtabell. Och Konsums kvitton.

Smygblogg

Jag bloggar på arbetstid... Shhhh... Säg det inte till någon...

onsdag 13 juni 2007

Tell me!

Det bankas fortfarande utanför mitt sovrumsfönster okristligt tidigt på morgonen. Vem måste jag sparka i skrevet för att oljudet ska upphöra? Vem?

Danska flaggan

Fantastiskt vad några timmar i solen kan göra. Speciellt när man sitter med enbart ena delen av kroppen exponerad. Ab fab bränna! Hälften röd - hälften vit. Ab fab!

Wtf

Allvarligt talat. Kan inte manusförfattarna till Lost sluta röka på innan de sätter sig ner och börjar brainstorma fram en schysst säsongsavslutning?

CHAAAALEEEEEE!!! YER GONNA DAAAAIIIJ CHAAALEEE...

måndag 11 juni 2007

Så väldigt yr

Jag tror jag börjar få solsting. Han den där lila tubbien har dansat runt framför mina ögon i lite drygt en kvart.

Sun is shiiiiining, the weather is...

Vad gör ni här? Ut i solen med er! Och glöm inte solskyddsfaktor 155!

Själv drömde jag att jag att jag sprang maraton i overall


- Du flickvän? Jag hade en riktigt weird dröm inatt.
- Jaså.
- Ja.
- Do tell.
- Alltså. Jag drömde att jag vann pengar. Jag sprang runt på stan och letade efter den där Rix fm-snubben som går runt undercover på stan, han som man ska fråga : är du jagad? Men när jag hittade honom var det inte en snubbe, det var en katt.
- En katt?
- En katt. Så jag frågade katten om han var jagad och då svarade han att han var det och så gav han mig en skitlång kod som jag skulle uppge när jag ringde in för att få mina stålar, men det var en så satans lång kod att jag inte kom ihåg allting.
- Katten pratade?
- Ja.
- Slår mina drömmar med hästlängder.
- Det tog en stund innan jag insåg att det bara vara en dröm, att jag egentligen inte hade vunnit några pengar. Jag vaknade, övertygad om att jag hade 20 000 på kontot, bara sådär.
- Men du kom ju inte ihåg koden.
- Nä.
- Så egentligen vann du aldrig några pengar?
- Eh. Jag antar det.
- Känns det inte bättre nu?

Smälter

Att åka ut till havet med elvans helvetesvarma spårvagn eller att inte åka ut till havet med elvans helvetesvarma spårvagn - det är frågan.

Shut the eff up!

Jag älskar verkligen att man börjar banka och borra utanför mitt öppna sovrumsfönster kl 7 på morgonen. KLANK KLANK-KLANK! Aaaaahhhh... Underbart.

fredag 8 juni 2007

Klinkklinkklinkklink

Det diskuteras en hel massa strunt efter x antal druckna glas vin:

(Apropå je ne sais quoi)

- Men du Miss E? Visst har du voltarenblod i ådrorna?
- Vad hette det sa du?
- Voltarenblod. Hallå? Voltarenblod!!!
- Valonblod?
- Jaja. Skål!

Klink

Omigod. Jag är ganska full.

- Du Miss KYD? En dagens består av typ så här (visar på glaset) mycket vin och resten fruktsoda. Inte dubbelt så mycket. Men häll på du. Det blir nog bra.
- Säger du det Miss E? Skål för tusan!

torsdag 7 juni 2007

Do it

Jag tycker ni ska lyssna på den här. Varför? För att jag säger det. That's why.

Intressant

Omigod. Man kan svettas på väldigt underliga ställen.

Vi bryter där.

Actionfylld torsdag

Antal liter svett jag stänkt omkring mig under dagen: tre - minst
Antal klänningar jag köpte, rev bort lappen på och drog på mig bums efter att ha kommit fram till att svarta trosor under en kritvit kjol inte var någon jättehit (det är för jobbigt att åka hem och byta kläder) - 1
Antal gång jag svor när Bankomath******t slukade mitt kort - j*****t många.
Antal gånger jag önskade att jag låg i en sval och skön grav när jag satt bredvid världens svettigaste man med bar överkropp på spåris - minns inte riktigt (lukten, aaaaaw, lukten)
Antal fåglar jag hällt vatten på marken till för att de inte ska dö av värmeslag - 14
Antal fågelj****r som sket på mig när jag väntade på spåris - 1
Antal grader det är här inne - 1000. Helvetet ter sig svalt i jämförelse med min pissigt varma lägenhet.
Antal gånger jag kom på mig själv med att tänka "wtf, sitter jag här och kollar på Hem till gården?" när jag kollade på Hem till gården i väntan på att tvätten skulle bli färdig - 4
Antal gånger jag under dagen försökt övertyga mig själv om att jag är hipp och cool, trots att jag kollat på Hem till gården - oh, så många...

onsdag 6 juni 2007

PS

Innan ridån går ner helt vill jag bara tillägga att jag älskar att läsa om folks frukostvanor. Då har vi klargjort det. Slutat fila på eventuella hatmail.

Peace and love.

/Miss KYD

Onsdag

Pojkvän läser inte min blogg, men jag dedikerar ändå detta inlägg till honom:

Kära bloggen!

Idag gick jag upp kl 10.30, tvättade mig och åt gröt. Sedan tog jag på mig min jag-ser-gravid-ut-i-den-här-men-det-skiter-jag-i-klänning. Sedan åkte jag till jobbet och torkade bajs. Sedan tjyvåkte jag tåg hem eftersom mitt månadskort gått ut. Stannade vid affären och köpte en ananas. När jag kom hem bakade jag ostkaka. Sedan kollade jag bloggar. Sedan slog jag pojkvän lite kärvänligt i huvudet. Sedan åt jag lite mer ostkaka. Ridå.

Vissa förstår helt enkelt inte det fina med att dela med sig av sina frukostvanor

Pojkvän ställer sig bakom mig och kikar på skärmen:

- Vad är det här? Är det allvar? Finns det människor som skriver vad de äter till frukost? Att de just ätit jordgubbar?
- Ja.
- Men... Men... Vem vill läsa det? Vem?
- Tja... Alltid finns det någon.
- Allvarligt. Jag ska också starta en blogg. Mitt första inlägg: Kära bloggen! Idag var jag väldigt hård i magen. Hahaha!
- Lägg ner.
- Kära bloggen! Imorse när jag använde tandtråd hittade jag en halv oxfilé fastkilad mellan två kindtänder.
- Kära bloggen! Idag slog min flickvän mig oh, så hårt.
- Gjorde hon väl inte.
- Vänta bara.

tisdag 5 juni 2007

Uppe i varv

Känner mig så... så.. spattig. Kan inte komma på något bättre ord. Det är som om den där känslan av att inte orka/vilja göra något plötsligt ersatts av värsta Duracellkanin-känslan. Bara två cymbaler som fattas. Jag vet inte hur ska få utlopp för det. Antingen tar jag fram hink och skurtrasa och börjar städa hela lägenheten eller så hoppar jag på pojkvän när han kommer hem helt slutkörd från kampsportandet. Omigod. Skrev jag just det där? Min mamma är här och läser. Folk jag känner är här och läser.

Vi bryter där.

Dags att starta en ny blogg. En jävligt hemlig en.

Yet another stupid recept

Receptet på ostkaka finns förresten här. Eller, tja, ostkaka och ostkaka... Det är en lättare variant. Jag gillar den i alla fall skarpt. Även om min inte såg riktigt lika fin ut.

Det är inte mycket nu

Jag har så fantastiskt lite att göra nu när jag inte längre behöver plugga (en omtenta i augusti, men mañana, mañana...), vilket innebär att jag, de dagar jag inte jobbar, sitter och gör mest... ingenting. Pillar mig i naveln. Går omkring i lägenheten och tänker: om man skulle ta och diska? Naaaw... Städa? Naaaw... Baka en ostkaka till? Det är som om jag blir helt paralyserad av att inte ha något att göra. Jag önskar att jag vore mer produktiv, men det är som om jag har en inbyggd spärr som håller mig tillbaka. Jag har tusen idéer i skallen till sanslöst bra inlägg, men jag kan liksom inte få ut dem på pränt. Det som grämer mig allra mest är att jag kommer på en satans massa bra saker när jag står i duschen, men när jag väl klivit ur kabinen och installerat mig framför datorn är de puts väck. Ett vattentätt block i duschen med tillhörande penna - det hade varit något.

måndag 4 juni 2007

Unbefrickin'lievable

Jag bakade precis ostkaka. Som i: gjorde den från scratch. Gick inte iväg till affären och stoppade ner en i korgen. Bakade den. Själv. Och den blev så god, så god. Till och med godare än... än... finostkakan! Omigod! Jag är helt lyrisk. Satt och hummade för mig själv medan jag åt och tänkte: Det händer! Det händer! Jag är på väg att bli bullmamma - trots att jag inte har några barn!

Liten filmlista

Utmanad av Bling Bling Girl. Jag är rätt seg när det gäller utmaningar, men nu har jag tänkt färdigt. Here we go:

Filmpuddingar:

1. Ryan Reynolds - jämt jämt jämt.
2. En ung Marlon Brando
3. Christian Bale - dock inte i Machinist...

Filmpinglor:
1. Juliette Binoche
2. Catherine Deneuve
3. Tja... Vet inte... Vi säger Angelina Jolie - just for the heck of it.

Kärlekspar:
1. Christian och Satine i Moulin Rouge
2. Hal och Rosemary i Min stora kärlek
3. Noah och Allie i Dagboken

Favoritmonster:
1. Leatherface
2. Freddy Kreuger
3. Rumpelstiltskin

Plats/ställe du sett i en film och gärna skulle vilja bo på:
1. Carrie's (SATC) lägenhet (ingen film, men skit samma - ro hit lägenheten!)
2. Säger som Fröken Lund: Fylke i Sagan om Ringen-filmerna. En liten stuga där, tack. Gärna röd med vita knutar. Jag är för lång för att bo i hobhus.
3. Änglagård.

Filmer som kräver näsdukar:
1. Gladiator - slutet. När han drar handen längs med vetefältet. Uuuuääää....
2. American History X - slutscenen och musiken...
3. Cast Away är inte världens bästa film (den har dock världens bästa produktplaceringar), men det finns en scen som får mig att lipa rejält - när Tom Hanks förlorar sin volleyboll Wilson som har varit hans enda sällskap under tiden på ön. Den som inte grinar när han försöker simma ikapp bollen vrålandes "Wilson, Wilson" har ett hjärta av sten.

Actionrullar för hårdkokta stunder:
1. Ong Bak - The Muay Thai Warrior
2. Die Hard
3. Rambo (I)

Skrattframkallande filmer:
1. Anchorman/Zoolander (två, men wtf) - varenda scen är rolig. Varenda en.
2. Weekend at Bernie's (Tror den heter Länge leve Bernie på svenska) - båtscenen. Omigod.
3. Herkules i New York - varje replik som Arnold levererar är en skrattfest. Kramp i magmusklerna efter en kvart.

Tre rollfigurer du skulle vilja ha spelat själv:
1. Eowyn i Sagan om Ringen
2. Trinity i Matrix
3. En rollfigur som får hångla med Ryan Reynolds. Lustigt nog även pojkväns svar. Vi älskar Ryan lika mycket bägge två. Jag har världens bästa pojkvän. Ja, han är straight. Dock inte när det gäller Ryan Reynolds. Eller Christian Bale.

Status: Rörlig

Låt mig även tillägga (i ett helt nytt inlägg) att benen tränades hårtelihårt* igår och träningsvärken idag är uthärdlig. Jag kan , gott folk! Behöver inte hålla mig i möbler och hasa fram! Sanslöst! Träningsvärken i rumpan är i och för sig inte nådig, men wtf, JAG KAN GÅ!!! Fatta stort! Btw, jag står upp och skriver. Jag kommer förmodligen inte kunna sitta på en vecka, men hey...

*oh, så hårt, jättejättehårt, amen faktiskt - ge mig en applåd nu - låt höra!

Snark

Man vet att man håller på att bli gammal när man somnar runt 22-snåret till en hyfsat spännande film. Det är ett faktum att man är gammal när man kvällen efter somnar på exakt samma tid, vid exakt samma scen i filmen. När man, efter att ha laddat filmen en tredje gång, sitter och kämpar för att hålla sig vaken och klockan är runt 21, då är det hög tid att börja öppna det där orange (orangea???) kuvertet istället för att knö ner det längst ner i soppåsen för att förhindra läckage. Eller så var det bara en fantastiskt dålig film. Jo. Så måste det vara.

lördag 2 juni 2007

En kaka till, tack

Det är rätt fantastiskt egentligen. Under alla år jag jobbat som vårdbiträde tror jag inte att det gått en enda dag utan att det bakats kakor. Mjuka kakor. Det första jag möttes av när jag kom in på avdelningen igår var världens största banankaka. Hade lätt platsat i Guinness. Lätt. Det är trevligt att känna doften av nybakad kaka. Nackdelen är att jag inte har någon som helst självbehärskning när det gäller nybakad kaka. Jag skulle sökt jobb på en metallfabrik istället. Hade varit så mycket bättre för min hälsa. Banankaka till lunch och middag är inte hälsosamt. Inte hälsosamt för fem öre...

Plötslig insikt

- Och vad gör du nu? Du måste ju vara färdig med skolan vid det här laget.
- Nej.
- Men du har ju läst... jättelänge, ju.
- Jo.
- Så vad ska du bli när du blir stor då?
- Kanske... översättare. Kanske.
- Översättare? Då kommer du ju bara sitta med näsan i en massa tråkiga böcker och sedan börjar det växa mossa på axlarna. Näää...
- Javisst. Roligt, roligt.

Jag skulle sagt cirkusfreak istället. Fan.

fredag 1 juni 2007

Status höger ben: OK

Träningsvärken har gått över. Jag upprepar: träningsvärken har gått över. Jag kan officiellt gå igen. Tråkigt. Jag hade verkligen sett fram emot att strutta runt i pumps på jobbet.
Jobbet. Det känns nästan lite nervöst. Jag har inte varit där sedan förra sommaren, men jag tvivlar på att särskilt mycket har förändrats. Jag är villig att sätta mina obefintliga besparingar på att det första man kommer fråga mig när jag kliver innanför dörren är: vad gör du nu? Jag har inte bestämt mig för vad jag ska svara på det. Det lutar dock åt att 1) säga som det är och bli tvungen att förklara att det visst kan leda någon vart att läsa språk eller att 2) ljuga och säga att jag jobbar som kärnfysiker på NASA alternativt att jag turnerat med en cirkus det senaste året. Det där med cirkus slår mig ändå som något folk faktiskt skulle kunna köpa.

Vi får väl se.