onsdag 13 februari 2008

Kommersiell kärlek


Ja, glad Alla Hjärtan* på er, dårå (klockan är efter tolv - snart).
Själv firar jag med att panta burkar och en tur till IKEA.
Och packa flyttlådor.

*Jävla reklamjippo

Grey's diet



Garva bör man

Ibland krävs det inte mycket för att jag ska flippa och ligga dubbelvikt av garv. Jackass. Hos uppstopparen: "Jag skulle vilja stoppa upp min mormor. Kan ni hjälpa?" "Om hennes ögon blir lite konstiga kan hon ju alltid ha solglasögon." Humor på hög nivå.

Weee!


Grey's ikväll!
Grey's ikväll!
Grey's ikväll!
Grey's ikväll!
Grey's ikväll!
Grey's ikväll!

Jag har tagit igen allt jag missat och är officiellt hookad. Trots att den är stundtals töntig.

Miss Keep Your Distance-Dashwood

Någon Jane Austen-hjältinna är jag knappast. Jag brukar inte rusa ut i regnet, snubbla och stuka foten. Jag har aldrig blivit buren hem av pojkvän (how rude!) och när det gäller den musikaliska biten kan jag spela Gubben Noak. Med en hand. Och jag sitter sällan ute och läser poesi. Men jag gillar Kate Winslet. Och jag älskar passionerat. Som igår, till exempel. Då älskade jag passionerat med en chokladkaka från NK Delikatess. Choklad med kanel. Mumma.

I am Marianne Dashwood!

Test hittat hos Linnea.

Mord i bloggsinnet

Inatt drömde jag att en av mina läsare (som även har en egen blogg) försökte mörda mig. Å ena sidan är det hysteriskt kul att jag drömmer om folk jag aldrig träffat. Å andra sidan är mindre kul att drömma att någon försöker ha ihjäl mig med en yxa. Gode tid.

T minus 3 dagar

Flyttlådor. Överallt. Hela lägenheten är som en hinderbana tagen ur Gladiatorerna. Enda skillnaden är att det är fet katt som står och lurar bakom kartongerna, inte Elektra. Tre dagar kvar, sedan är jag officiellt skuldsatt upp över öronen. Jag har fortfarande inte riktigt greppat att jag faktiskt köpt en lägenhet. En lägenhet. Jag kan knappt köpa ett par skor utan att prova och spegla och en sisådär tjugo gånger. Oftast ångrar jag mig och lämnar tillbaka nästa dag. Men en lägenhet. Inget öppet köp. Ingen bytesrätt. Paniken. Paniken.

måndag 11 februari 2008

Bara för att

Nämnde jag att jag skippat engelskan? Och börjat jobba på café? Jag måste glömt det. Ursäkta. Häromdagen kom det in en kille och beställde en Lungo. Jag fattade ingenting. Dessutom måste man fixa att göra en kopp kaffe på 25 sekunder i den där monstermaskinen. För mig tar det en timme. Imorgon ska jag gå kaffekurs. Ännu en sak att bocka av på min to do-list. Perfa. *bockar av* Bara base jumping, äta gräshoppor och några andra kuliga saker kvar.

Gamla tanter är inte att leka med

Sitter och kollar på Outsiders på Femman som bland annat handlar om Stephen. Stephen har tantskräck. De få gånger han går ut tar han på sig hängslebyxor - varje gång han passerar en tant tar han ett rejält grabbatag om hängslena för att försäkra sig om att han inte bonkar ner henne. Jag vet att det är hemskt. Jag vet att tvångstankar inte är något att skämta om. Men tantskräck... Det är lite för mycket Monty Python över det hela för att jag ska kunna ta det på allvar. Att han har eldflammor tatuerade på huvudet gör inte saken bättre. Jag ser framför mig hur han iförd hängslebyxor står och dunkar en stackars försvarslös tants huvud mot ett träd.
Förlåt Gud. Jag är en dålig människa.

lördag 9 februari 2008

fredag 8 februari 2008

torsdag 7 februari 2008

Inspiration sökes

Det har varit lite magert med inlägg den senaste tiden. Det beror dels på att jag är mitt i en flytt, dels på att jag inte tycker det är lika roligt längre. Jag kan komma på helt fantastiskt, makalöst roliga saker att skriva (jag kanske överdriver lite här), men när jag slår på datorn och sitter med fingrarna över tangentbordet är det puts väck. Poff borta. Ingen inspiration. Ingen lust. Det skrämmer mig lite. Av någon underlig anledning kommer jag alltid på en massa roliga saker när jag står i duschen, men när jag stänger av vattnet har jag glömt alltihop. Jag vet bara att det var bra. Och roligt. Jag funderar på att gå och röntga hjärnan för att försäkra mig om att allt är som det ska där uppe. Jag minns ju knappt vad jag gjorde igår. Jag kan springa runt och leta som en tok efter mina glasögon bara för att upptäcka att de sitter på näsan. Jag har förvandlats till min morfar. Förutom att jag inte är skallig och undviker att äta saker som jag hittar på golvet. Min morfar den mänskliga dammsugaren.

Det jag vill få sagt är att jag älskar den här bloggen. Men jag behöver hitta den där gnistan igen. En liten paus då och då är ett måste för att jag inte ska tröttna. Vi ska nog kirra det här, du och jag, bloggen. Vänta bara. *blinkar*

Apa också

Fan vad jag hatar att skriva aslånga inlägg som försvinner ut i cyberrymden bara för att aldrig mer komma tillbaka. Tvi.

söndag 3 februari 2008

En trött en


Idag är jag väldigt trött. Därför tänkte jag köra lite pump. Jag ser det som en utmaning. Faktum är att jag blir trött bara av att tänka på det. Oj, vad jag vill stanna hemma. Och pilla med Photoshop. Göra collage. Collage är kul. Men nä nä.

På bild nummer ett filosoferar jag lite. På bild nummer två tänker jag på träning. På bild nummer tre tänker jag på Photoshop. På bild nummer fyra har jag precis fått syn på en chokladpralin.

Och apropå chokladpraliner.
Vem var det som tipsade mig om att La Pralines chokladpraliner med smak av ingefära är åh, så goda?
Vi ska ha ett litet snack, du och jag.
Ingefära i choklad. Ondska i dess renaste form. Någon som vill ha? Jag betalar frakten, bara jag slipper ha dem i mitt hem. Jag kan nämligen inte slänga choklad. Det går emot alla mina principer.

fredag 1 februari 2008

Gaaah!


Jag jobbade häromnatten. I en av korridorerna hade någon smällt upp den här dockan. Jag passerade den åtskilliga gånger och tänkte inte så värst mycket på att den stod där. Men när klockan började närma sig en sisådär fyra, halv fem på morgonen och jag kände hur mina ögonlock blev allt tyngre samt min hjärna allt tröttare, då var det plötsligt mindre kul att gå förbi. Jag höll på att få hjärtsnörp säkert tre, fyra gånger när jag sprang på larm. Det där vita ansiktet (i kombination med vassa stavar) är inte att leka med när man är groggy.