fredag 4 januari 2008

Svinto är mitt mellannamn

Idag har jag städat. Nej, förresten. Städa är en grov underdrift. Jag har våldtagit hela lägenheten med skurtrasan i högsta högg. Fast på ett bra sätt. Jag kom snabbt fram till vad som händer om man inte har någon köksfläkt och har för vana att laga mat hyfsat ofta. Man får skrubba kökshyllorna med Svinto. Två paket. Jag har ingen hud kvar på fingertopparna. Helt bortnött. Mina fingeravtryck är no more. Men man kan slicka på väggar och hyllor nu. Om man vill. Nej. Jag har inte kollat bakom spisen. Jag utgick kallt ifrån att ingen skulle börja böka ut den och kika bakom. Och jag fick rätt. När jag damp ner i soffan helt utmattad efter sex timmars städande ringde hyresvärden och sa att han var sjuk.

Men jag har i alla fall förbannat rena hyllor.

13 kommentarer:

pärlbesatt sa...

men du tänker väl städa bakom spisen när du flyttar ändå?? annars sjunker du flera pinnhål ner på min stege, säger jag som nyss flyttade in i La Grande Svinstia.

jerk sa...

precis..när du flyttar får du vackert städa..eller blir det pojkvännens jobb? ;)

Innie sa...

Huff och urk, jag har det lite för färskt i minnet för att det ska vara riktigt kul. Flyttstäda måste vara det absolut vidrigaste påfund ever. Du snor som en gris lägenheten runt, vänder ut och in på varenda vrå och några till, hittar utrymmen du inte visste fanns och passar på att putsa där också. Efter ett dygn eller två har du så skrubbat lyan till en lyxboning - och då flyttar du ut!! Du får inte njuta av det kliniskt rena!! Vad är det för logik i det egentligen? Och inte nog med det - sen kommer en hel hjord virrhöns med leriga dojjor och kånkar in skitiga möbler och lådor, och ditt mästerverk går förlorat!!

Äsch, flyttstädning my ass - for what good? Man måste ju ändå bara upprepa ritualen på nytt när lådorna är uppackade ;-)

Monkey boy sa...

Fördelen med en bostadsrätt. När det väl är dags att flytta får jag se till att den nya ägaren är införstådd i att det kommer att behövas en städning, dom kan t.o.m. få lite rabatt om det är så. =)

Bling Bling Girl sa...

Bakom spisen är faktiskt lika spännande varje gång. När vi flyttade in i den här lägenheten så fick jag nått ryck och drog bort spisen för att ta en liten städvända. Det blev till ett gigantiskt 2 timmarsprojekt! De som bott här innan hade nog missat att det går att städa bakom spisen och jag kan tala om att det var vidrigt. VIDRIGT. Sedan dess tar jag en vända bakom spisen minst två gånger per år. Det där vill jag aldrig aldrig uppleva igen.....

smul sa...

helt ärligt förstår jag precis vad du menar. Det sitter som berget, och ett husmorstips från en som inte är så husmoderlig men låtsas... tvättmedelspulver(tvättmaskins alltså)! jag har det på allt. tar bort alla kaffefläckar i diskhon, tar bort allt och är enklare än svinto och skonsammare mot huden, skitbra!

Jonna sa...

Usch ja, jag hade också ett kök utan fläkt i min etta... Fy fan vad jag hatade Svinto sen... Och jag visste inte ens att man kunde dra ut spisen, men det gjorde såklart fastighetsskötaren under inspektionen och tvingade mig städa om lägenheten. Han tillrättavisade mig också för att jag inte hade skrapat med en SKRUVMEJSEL runt plattorns på spisen för att få bort smutsen som fanns där! Jag ryser fast det är fyra år sedan...
Hoppas du blir godkänd direkt!

Missy sa...

Hej Svinto!

Anonym sa...

Oj, jösses. Impad. Härligt att du ska flytta iaf :-)

Så spännande!

Anonym sa...

Spisen måste damen städa bakom, geez, där städar man ju säkert en gång i månaden ändå (senast i fredags).

Iaf, skulle bara tacka för tipset om att ändra headern i bloggen. Funkade finfint!

Anne sa...

suck. men det är alltid skönt när det är fint.

Louise sa...

Jag litar inte på köksfläktar och använder dem aldrig. Det låter för mycket, och jag tvivlar på att de verkligen fungerar?

stellapolaris sa...

Jag är allergiskt mot spisar!
Har du tänkt på att du kanske lider av det du med....
;)