söndag 30 augusti 2009

Lite hjälp

Update: Tack för att ni tog er tid!

Kära fem läsare!

Jag skulle vilja be er om en tjänst.
Jag skulle verkligen uppskatta om ni, helt anonymt, lämnade en liten kommentar om vad som kan tänkas vara ett skäligt pris, moms inkluderat, för en heldags bröllopsfotografering - från förberedelserna till dess att man stupar. Jag har satt mitt pris, men jag skulle gärna vilja veta vad man som kund kan tänka sig att betala för mina bilder. Ha gärna i åtanke att det även ligger lite drygt två veckors arbete med redigering bakom ett heldagsbröllop. Minst. Sedan har vi slitage av utrustning och arbetet med att checka locations innan.

Alltså.

Fotografering i mer än 12 timmar
200-250 högupplösta bilder på disk
100 framkallningar strl 10x15 cm
En porträttfotografering innan bröllopet där man får lära känna mig lite bättre.

Vad skulle DU betala? För mina bilder? Ärligt. Ös på nu. Jag blir inte arg. Bara glad om ni orkar engagera er. Min sida finns här om man vill kika lite. Ju fler som ger feedback, desto lättare blir det för mig att ge bra service. Sprid gärna ordet. Jag skulle vara så tacksam.

Kommentarerna kommer att synas om någon dag eller två.

Tack!

18 kommentarer:

hedgehog-sara sa...

För allt det du räknar upp skulle jag inte blinka om du skickade en faktura på 12-15 000.

dina bilder är värda det, tycker jag :)

Plastfarfar sa...

Fem läsare!? Du har 54 stycken bara via Google Reader. Arvodet, däremot, har jag inte en susning om annat än att jag hoppas att det blir femsiffrigt. Bröllop är ju knappast konjunkturkänsliga, har jag förstått.

Jeez sa...

Okej. Du tar jättefina bilder all and all. Du kan lätt ta mer än vad jag skulle ha råd med/kunna tänka mig att lägga. Vad det innebär vet jag inte riktigt...

karro sa...

för att du ska överleva som fotograf så tänker jag månadslön på ca 25000 vilket blir en timlön på ca 140 kr/h * 80 h = 11 000 -12000 kr för en fotografering + redigeringsarbete. plus kostnader för framkallning mm. + moms.

jag skulle lätt kunna betala mellan 10-15 tusen. har ingen aning om vad andra bröllopsfotografer kostar, så det kanske är i underkant. men kan tänka mig att det kan kosta ca 20 000 o uppåt?

Jess sa...

Svårt att avgöra, men jag skulle säga minst 4900 kronor! Vet inte riktigt vad allt kostar så 7000 är kanske en mer rimlig summa. Faktiskt ingen aning...

Spader Madame sa...

Oh no... har ju inte en aning.. vet inte vad det brukar kosta, men vet att om jag ska gifta mig så ska du få fota, makalösa bilder fixar du, kosta vad det kosta vill. För visst sticker du väl till huvudstaden om du får chansen - säg ja, sådär runt 2013 är det tänkt!!!

Verkar som om priserna ligger på 3000-5000 + resekostnader...

Dark and Twizted sa...

Du, en kattblogg vore spicy!


Vi betalade 5000 spänn för våra bilder, oredigerade, ungfär en timme var de där. De plåtade före under och efter vigseln. Ej på partajet. De var två stycken som tog bilder från olika vinklar.

Men då ingick frissan, de hade ngt sammarbete.

Nu ska jag surfa över och kolla in dina bilder.

Tjing!

Dark and Twizted sa...

Ja just det, inga framkallningar, det fick vi göra själva.

Anonym sa...

jag har verkligen ingen aning alls, men jag hade kunnat tänka mig att betala runt 2700 kr. man får ju ett fint minne för livet.

m a r i a k o d e n sa...

Oj så svårt...har en brorsa som är fotograf så han är ju gratis...men annars så kan jag väl tänka mig typ....8000,-10000,- nånstans däremellan....

Superfina kort du tar, har kikat på din hemsida!

Ska bli kul att höra vad andra svarar....=)

Gonatt från mig!!!

Anja sa...

Hej hej
tack för kommentaren i min blogg. Vi är jättenöjda med fotona från vårt bröllop.

Tyvärr hade vi bara råd med porträttfotografering och fotografering vid vigsel och hyllningar.

Hade nästan gjort vad som helst för att ha haft råd med fotografering under middag och fest oxå men vi var helt enkelt tvungna att prioritera annat.

Vi gav 4.600 för ca 3 timmars fotografering (innan vigsel, under vigsel och efter vigsel). Då fick vi bilderna högupplösta på skiva, inga framkallade, då vi kan göra det själva eftersom de är högupplösta.

Minns inte hur många foton vi fick men runt 500 stycken tror jag.

Vår fotograf var billig har vi förstått efteråt och vi fick honom rekommenderad till oss via bröllopstorget. www.brollopstorget.se

hej så länge...

Anja

Minna sa...

Hej! Jag får genast dåligt samvete över att jag inte tänker svara på frågan eftersom det inte är aktuellt för mig och jag vet inget om det!

Jag vill bara skriva att du är min stora inspirationskälla. Du är så jävla bra! Nästa gång du är här i Stockholm kanske jag ska boka in en session!!! fast jag kommer säkert hellre vilja prata foto än att fotas... Hhaha!

Maria sa...

Hej!
SÅ kul med en 157-åring i bloggvärlden ;)!
Vet ej vad det kan tänkas kosta, är just nu alldeles för trött för att fundera, men jag känner två fotografer som gör sådana jobb. Jag tror att de tar ca 1000:-/timme för att komma och fota. Men då kan man ju inte ta betalt för 24 timmar, då har väl ingen kotte råd....

Enannan sa...

Oj, verkar som att det skulle kunna kosta precis hur mycket som helst. Jag, som aldrig gift mig, har inte någon som helst aning eftersom jag aldrig forskat bland dylika produkter/tjänster. Bara framkallning av bilderna borde ju bli någon tusenlapp... Jag drar till med 10000 kronor för alltihop.

LindaH sa...

Jag är inte gift men om jag nu skulle slå till så kan jag tänka mig betala runt 4500-5000 kr. Men då skulle jag vilja se prover innan och veta upplägget.

Anonym sa...

Jag skulle lätt betala 14000-15000 för dina bilder. Iaf för den tiden som du är med och med tanke på hur fina dina bilder är!

pärlbesatt sa...

Inte en susning och jag orkar verkligen inte räkna på timmar och annat just nu, men nåt femsiffrigt belopp i alla fall.

Du är värd varje krona, det kan jag däremot säga!

pärlbesatt sa...

Nu kollade jag dina bilder igen, och jag säger det igen, det är nåt så starkt och nära och vackert i dem... jag börjar nästan gråta. Shit vad du är begåvad!!