Vissa joggar, jag bakar
Häromkvällen fick jag spel kl 23.30 på natten och satte igång att baka kladdkaka. Inte för att jag var sugen på det. Inte för att jag väntade besök. Jag började bara baka. Grejen med kladdkakor är dock: jag kan aldrig få till dem. Kladdkakan är min nemesis. Mitt Everest. Får mig att slita mitt hår varje gång jag tar ut den ur ugnen. Min sambo avlägsnar sig lite diskret när han märker varthän det barkar. Det är på den nivån. Rädde sig den som kan.
Egentligen gillar jag inte ens kladdkaka. Jag har bara fått för mig att det är gott. Äter jag det när jag är bortbjuden brukar det vara just det - gott. När jag bakar tenderar den dock att bli skit. Torr. Äcklig. Ful. Ett monster. Ändå fortsätter jag baka i min strävan efter den perfekta kladdigheten. Som jag aldrig får till. Det slutar med att jag står och svär och häller diskmedel över den. Utöver det är jag fullständigt normal.
Jag kan inte förstå att jag just skrev om kladdkakor.
Det börjar onekligen gå utför här.
Hade det funnits en "mest tragisk"-kategori på Blog Awards hade jag vunnit. Lätt.
9 kommentarer:
Du är sjuk.
Tack för mig :-)
Bekymra dig inte. Jag har inte ens försökt, så du kan inte vara värst!
Jag brukar ge alla verktyg till mannen och säga:
Ge mig kladdkaka.
Funkar alltid! :)
Nähä! Den kategorin hade JAG vunnit.
Och jag är också mästare på kladdkaka. Mästarnas mästare :)
Att baka mitt i natten är verkligen underskattat. Det är lugnt och skönt, mörkt ute och man kan pyssla i godan ro. Ett av de bättre recepten jag har när det gäller kladdkakor har jag hittat hos Lina på kitchenbloom.blogg.se. Omöjlig att misslyckas med. :)
Inte jättekladdig, men fantastiskt god. Går nog inte att misslyckas med? Parentesmåtten för långpanna.
150g (600) smör
3-4 (12-16) ägg
4,5 dl (18) socker
2 tsk (8) vaniljsocker
1,5 krm (1,5tsk) salt
6 msk (3.80dl) kakao
2,25 dl (9) vetemjöl
1. ägg+socker
2. resten
3. 45-50 min 175 grader mitten
Ditt Proustinlägg gav denna kommentar. ;)
LiLa
Jag ska absolut pröva det receptet! Tack!
Vet inte varför dina inte blir goda, men själv gjorde jag alltid misstaget att låta dem stå i ugnen för länge. Ta ut dem efter den tid som receptet anger (eller tidigare) oavsett om de ser klara ut eller inte. Och sen så smakar de alltid bäst dagen efter.
Skicka en kommentar