tisdag 5 januari 2010

2009

Folk summerar 2009 till höger och vänster. Skulle jag sätta mig ner och försöka plita ner vad som varit bra med 2009 skulle det bli en förbannat kort summering. Låt mig förtydliga. 2009 sög. Jag kan inte betona det nog. 2009 var en röv. Milt sagt. Min sambo förlorade jobbet. Jag fick mindre timmar i bokhandeln. Jag kom på kant med delar av familjen. Jag var konstant trött, hur mycket jag än sov. Jag slutade mer eller mindre att träna. Jag isolerade mig med bilder och jobb hela sommaren och glömde bort att bara vara. Jag kom ofta på mig själv med att sitta och stirra rakt fram och tänka på allt som jag kunde gjort bättre. Jag gick runt med en konstant klump av ångest i magen. Jag skar av mig halva fingret (nästan). Min sambo fick svininfluensan bara dagar före julafton och låg däckad. Osv. Osv.

Det enda positiva med 2009 var att jag utvecklades som fotograf. Men det har varit en skumpig färd. Det har gått ömsom upp, ömsom ner och jag har vid flera tillfällen funderat på om jag verkligen passar för det här. Tänk om det bara är ytterligare en sak som jag fått för mig att jag ska göra. Någonstans vet jag att det inte är så, men jag har så lätt för att gräva ner mig. Så lätt för att tvivla och trycka ner mig själv och inte se det positiva. Minsta lilla motgång känns ända in i själen. Det har inte varit en räkmacka direkt, men jag har lärt mig oerhört mycket. Jag har insett att jag måste ta för mig mer. Våga mer. Inte ge upp.

Och jag är frisk. Mina närmaste är friska. Min sambo har fått ett nytt jobb. Jag kom över min sprutskräck. Bröllopsbokningarna för 2010 blir allt fler. Det finns folk som peppar och bryr sig och även om jag inte kan ta det till mig alla gånger, uppskattar jag det väldigt mycket.

Det finns en ljuspunkt långt långt där borta.

2010.

Alrighty then.

Vi kör.

7 kommentarer:

Miss Upsey Daisy sa...

Camilla om du hade flera flera timmar över skulle jag sätta mig ner och berätta hur bra du är.

Anonym sa...

Hoppas på ett bra 2010 för dig!

pärlbesatt som är oinloggad.

Missy sa...

2009 was indeed the year of bajs.

Men 2010 ska vi finfika om det så innebär att jag får söka upp dig, hämta dig under hot och tvångsmata dig med kakor. Capisce!

Johanna sa...

Då bestämmer vi att 2010 blir ett bra år för dig Camilla. För det är du värd. Och att du är en duktig fotograf råder det INGEN tvekan om. Bara så du vet!!! Kram

Anonym sa...

Så skönt att någon skriver på ett lite mer distanserat sätt och faktiskt beskriver livet lite så som det är. Upp och ner. Jag kan bli så trött på att allting är så fint och glatt hela tiden!
Heja på! Jag gillar dina bilder skarpt!
Maria

Jerk sa...

2009 var ju inte helt värdelöst..du fick träffa mig för första gången :)

Minna sa...

Under 2009 upptäckte jag din sjuka talang för fotografi och blev väldigt inspirerad. Det gjorde att jag återupptog min fotografering och det är jag så glad för.

Du är en sann inspiration. Gå med på fotosidan.se så kan vi data lite där.

2010 kommer att bli prima!