måndag 11 januari 2010

365 stiltips för män

När man står i en kall liten bokhandel alldeles ensam på kvällen och det kommer in en stor karl och skriker att man är utomordentligt värdelös och kan dra åt helvete för att man inte låter honom byta en bok vars bytestid gått ut för länge sedan - då är man inte särskilt kaxig. Då bränner tårarna bakom ögonlocken och man mumlar jag gör ju bara mitt jobb och får till svar att man inte är vatten värd och smockan riktigt hänger i luften. En stor kraftig mansnäve som gör sig beredd att krossa käken på en. På grund av en bok. 365 stiltips för män. Han gör sig beredd att hoppa över disken och slå ner mig på grund av en jädra bok. Jag räcker över ett tillgodokvitto med darrande händer och han kallar mig subba. Jag ber honom skriva på och han säger att jag kan dra åt helvete. Igen och igen och igen. Och jag orkar inte replikera. Jag brukar vara rätt bra på att göra det, men plötsligt blir jag väldigt liten och ynklig. Dörrarna susar igen bakom honom och jag står kvar med boken i handen och tänker: han kanske väntar på mig när jag låser och dödar mig.

Just nu vill jag inte jobba här.

11 kommentarer:

hedgehog-sara sa...

Fy vad jobbigt :( Kram på dig!

Johanna sa...

Vilken stor skithög han var. En del har inget vett.

Lina sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Missy sa...

Jag är bara ett telefonsamtal bort. Och jag är j***vligt biffig. Kram.

Frida sa...

fy tusan! stackare.

Miss E sa...

Fy urk för sådana människor! Ska jag skicka Bollan på honom?

Spader Madame sa...

Vilken djävla mupp!!!!

karro sa...

vicken idiot!!!

iashemlis sa...

Vilket jävla svin!!!
Vart e han, Jag vill slå han på käften!!!!!

Jo sa...

Sådana människor borde få en cerise varningslapp på ryggen (som man diskret klappar dit när man följer dem ut...). På den ska det stå:

"Jag är en otrevlig kund och borde egentligen inte få handla annat än på internet, eftersom jag inte kan interagera med andra människor. Om du trots allt väljer att expediera mig, kan du tänka på att du är iallafall inte gift med mig, så du slipper mig om tio minuter"

Anonym sa...

Oh...sådana där människor har man bara lust att bunta ihop. Slänga på ett frimärke, och skicka dom till första bästa charm och humanitetskurs! ELLER! Skälla ut kräket efter noter och bitchslappa honom tills han börjar grina och ber om ursäkt. //macke