tisdag 29 april 2008

Status: tjock fyllig och öm

Det finns både för- och nackdelar med att jobba på café. Som med det mesta här i livet, antar jag. Fördel: nästan gratis mat. För mig, naturligtvis. Inte kunderna. De får snällt hosta upp 50 spänn för en liten sketen köttbullemacka. Jesus. Rena rånet. Nackdel: Man måste ha på sig fult förkläde. Oh, och så blir man tydligen fet av att jobba på café. Om man inte har binnikemask. Eller Gundes Svans ämnesomsättning. Ja, Gunde när han låg på topp, alltså. Inte Gunde Svans ämnesomsättning när han gjorde Fångarna på fortet.
Kunde ingen upplyst mig om den lilla detaljen INNAN jag började jobba? Kladdkakor och chokladbollar vart man än vänder sig. Halloncheesecake och choc chip cookies överallt. Sötsakerna liksom hoppar in i munnen och våldför sig på en. Dessutom är skaderisken så löjligt hög att jag blir nervös bara av att sätta foten därinne. Halka-i-gegg-risken är överhängande. Till mardrömmarna om att bli instängd i caféfrysen sällar sig rädslan att

halka på rhode island-dressing
halka på en fläck tsatziki
halka på caesarsallad-dressing
halka på sylt
haka på vaniljsås
halka på något överhuvudtaget och landa på det äckliga golvet

Farorna lurar överallt.
Överallt!

Hittills har jag klarat mig från att bryta nacken genom titta noga var sätter fötterna. Tyvärr råkade jag lyfta en back på fel sätt häromdagen och knak! Volià. Handikappad. Kanske inte handikappad HANDIKAPPAD. Men gosse, jag har så ont i ryggen att jag knappt kan lyfta en tekopp. Nu hopar sig därför frågorna. Var får jag tag på knark som lindrar smärtan? Varför är jag inte miljonär så jag kan anställa en kiropraktor? Varför är jag inte miljonär så jag kan sluta jobba på café? Och Och Och: Hur kan jag på bästa sätt dra nytta av situationen och få folk att passa upp mig?

11 kommentarer:

Mo sa...

Caféanställda borde ha någon form att skydds/risktillägg tycker man ju.
Tänk dig en halkbar fläck OCH en läskig tårtkniv i närheten.

Then we´re talkning risktillägg, absolut.

hedgehog-sara sa...

hu ja - jag tappade en hel platta ägg i skafferiet en gång när jag jobbade som frukostvärdinna på ett hotell. Det var skoj. Mitt i kartongen med såna små portionsmarmelader.

Fröken P. sa...

Arbetsskada.
Men gör något åt ryggen direkt, det är väldigt kass att ha en kass rygg insåg jag efter fyra månader. Sjukgymnast 100 spänn, bärja där.

jerk sa...

Vid din ålder behöver du knappast oroa dig för vikten, däremot halkrisken..inte så roligt att sådär helt plötsligt bara krossa lårbenshalsen :)

Ylva sa...

jag har hört från flera som jobbar med goda saker att man tröttnar rätt fort, du kanske inte jobbat där tillräckligt länge för att ha hunnit tröttna på att äta? Eller så är du som jag som skulle kunna äta glass/kakor/tårta/choklad/godis varenda dag i hundra år utan att tröttna... Jag tänkte söka jobb på Herrgårdstoppen som gör typ mumsmums en gång. Det tyckte inte min sambo att jag skulle...

loathing sa...

men du halkade i ganska oskyldiga såser...jag brukar halka i jobbiga saker..idag halkade jag i hundkiss.

catnap sa...

Låter verkligen farligt att jobba på café, har liksom inte tänkt på det förut..

Kan bli jobbigt med förtidspension med den här blåa regeringen men kanske kan du via internet lyckas lura till dig någon miljonär att donera sina medel till dig när han dör. Och simsalabim kan du skaffa en privat kiropraktor!

viveca sa...

Man kan inte annat än älska att du är tillbaka!

Choklad i kvintcirkeln sa...

Ska jag vara allvarlig så kan jag upplysa om att ifall du arbetar på en arbetsplats som är bunden av kollektivavtal som omfattas du av TFA, dvs Trygghets Försäkring vid Arbetsskada. (+ ags, vid sjukdom, + Avtalspension SAF-LO + lite annat) Så skulle nått hända är du försäkrad.
Som fler ovan nämnt, onda ryggar är inte att leka med. Kolla upp det om det inte ger med sig inom ett par dagar.
Jag skulle nog inte fixa att jobba på café utan att gå upp triljoners kilo. Har svårt att se mig själv tröttna på muffins..... chokladtårta..... kakor..... semlor..... bullar...... Nä om man skulle gå ut i köket och ta en skorpa, man kan ju parta loss fullständigt och ta lite marmelad på den.......

Trollie sa...

Ojojoj, ja det är farligt på café! Jag ska nog vara lycklig att jag överlevde min praotid på två veckor med att bara gå upp 3 kilo!

MissKeepYourDistance sa...

Mo: Dear God, tänkte inte ens på alla vassa föremål som ligger överallt... Jesus!
Hedgehog: Aj, aj, aj... Men vad coolt! Frukostvärdinna! Smugglade du med dig marmelad hem? :D
Fröken P: Du har så rätt. Ska boka tid för massage pronto. Jag lovar.
Jerk: Hahaha! Du har inte sett mig IRL. Jag är en fyllig flicka. Men det innebär bara att det är mer att älska. Jajamensan. .)
Ylva: Min gud... Mums Mums... Det måste vara det bästa jobbet i hela världen. Tveklöst... När dagen är slut springer man förmodligen runt runt runt av allt socker, men, men...
Loathing: OK, du vinner. ;)
Catnap: Bra idé. Jag ska nog börja spamma folk och be dem ge mig kontonummer mm. Vad har du för kontonr, förresten? ;)
Viveca: Det blir lite sporadiskt skrivande på pojkväns företagsdator som han släpar hem för min skull ibland. Iaf tills jag köpt en laptop. Skattepengarna - jag vill ha er nu!
Choklad: Kollektivavtal? Hahahaha! Ja, den var rolig.
Trollie: Man borde ha fett-tillägg. Eller hur!?