tisdag 20 november 2007

Herre. Gud.

Jag har varit och pratat med banken. Ja, man kan visst inte köpa en lägenhet bara sådär. Det krävs tydligen pengar. Lånelöften och kalkyler och annat bjäfs. Jag insåg ju att det rörde sig om vansinnigt (i min värld är det i alla fall vansinnigt) mycket pengar. Men när hon den där bankmänniskan la fram en kalkyl på vad den totala månadskostnaden skulle bli höll jag på att dö. Allvarligt. Jag kände hur hjärtat skrumpnade ihop likt ett russin i bröstet och drog sin sista suck. Det måste vara en felkalkyl, tänkte jag och försökte hålla god min. Då la hon fram en värsta-scenarie-kalkyl och jag gjorde nästan i brallan. Ja, eller i strumpbyxorna.
Nog för att min nuvarande hyreslägenhet är skruttig, men jag har i alla fall råd att äta. Enligt de där monsterkalkylerna som jag fick ta del av på banken hade jag förmodligen fått nöja mig med fickludd till lunch och gröpa ur naveln till middag. Jesus.

9 kommentarer:

Missy sa...

Tyck synd om mig. Genast!

Joules sa...

Um, då ska du veta hur det är att äga två stockholms-tvåor.

Typ sisisådär skulla jag säga.

Miss KeepYourDistance sa...

Missy: Du har min fulla sympati. Har du verkligen råd att baka jordnötsmuffins? :O
Joules: Jag hör dig... Fy fasen.

Anonym sa...

Tänk så här: De pengarna du betalar varje månad är en investering - dom pengarna får du antaglien tillbaks den dagen du säljer skiten! En hyresrätt är precis tvärtom - visst, billigare, men du kastar pengarna i sjön efterom du aldrig kan få tillbaka dom pengarna när du flyttar! Så don't worry. Be pojkvännen pröjsa lite. Eller skaffa en sugar-daddy. Alternativt börja hora lite så har du iaf. råd att käka ute nån dag eller två. :)

Miss Upsey Daisy sa...

Krasst är det så här.

Man får hoppa på tåget om man någon gång vill köpa något större.

Anonym sa...

Neeeeej. Skit i lägenheten. Att äta är viktigare än att bo stort. Vänta med allt till den dagen du känner att du har marginalerna! (snusförnufigt värre).

Anonym sa...

Köp inte något som ligger på smärtgränsen för att inte kunna roa sig till vardags. Jag och min sambo hade kunnat köpa hus rätt nyligt men vi hoppade av eftersom vi då bara hade haft råd och bo men inte så mycket mer. Jag har hellre pengar över till annat...

Har jag nämnt att Guitar Hero för Wii ankommer till mig på fredag (gällande vardagslyx alltså)? Plastic shredder here I come!

Mel sa...

Efter att jag vart hos banken och fått lönelöfte räknade jag ut hur mycket mer jag skulle få betala i boendekostnad varje månad och sen la jag undan den summan som en sorts "testamortering" till mig själv i ett halvår. Det var jättebra för jag fick en känsla för hur mycket pengar jag skulle ha kvar att leva på varje månad och om det gick att låna så mycket. Som bonus fick jag ju ett jättebra sparkapital till min nya lägenhet som jag köpte i oktober. :)

Miss KeepYourDistance sa...

Lilla Fröken Cynisk: Hahahaha! Bra tips där. :)
Maria: Jag vet. Du har så rätt. Vi får väl se vad som händer... :)
Fredrik: Guitar Hero, eh? Ja. Jo. Det är ju najs att ha pengar kvar. Men det hade varit najs att slippa grannarna också... Prioriteringsfråga, antar jag. Mat eller lugn? Hmmm...
Mel: Smart drag! :)