torsdag 29 november 2007

Hitta det inre lugnet

Jag vet inte om jag pallar så värst mycket mer. Känslomässig overload. Jag har fortfarande inte smält att jag snart är bostadsrättsinnehavare - nu måste jag dessutom ladda inför LONDON BABY! Jag har aldrig varit i London. Jag har varit insnöad på Paris under så lång tid att det liksom inte finns fler platser på min världskarta. Vad gör man i London? Förutom äter fish and chips, då. Och ropar Cheerio, ole chap! åt förbipasserande.

10 kommentarer:

Miss E sa...

När åker ni? Vad man gör? Jo, man strosar runt och kollar på sevärdheter, besöker Madame Tussaud's (stavning?), dricker öl (jo man måste det i England) på små myspubar och njuter av att vara i England.

Miss KeepYourDistance sa...

Är borta 11-14 januari. Där sa du något. Öl, ja. Men jag dricker ju inte öl. Problem, där. Finns det nötter, tror du? Chilinötter? Finns det chilinötter i London? *nervös*

Missy sa...

Man kan gå på teater och välja pjäs efter vilken som har den mest kända kändisen i någon av de ledande rollerna? Så gjorde jag på mitt senaste London-besök.

Miss KeepYourDistance sa...

Noterat!

hedgehog-sara sa...

oh - man promenerar naturligtvis till Marc Jacobsbutiken på Mount Street :)

Miss Upsey Daisy sa...

Man tar med sig snuskigt mycket pengar för det första.

Atmosfären! Underbar.

Håller med Missy iallafall!

Nina sa...

Ja. Snuskigt mycket pengar rekommenderas, eftersom det mesta är smutsigt dyrt. Men vad fasiken gör det när man är i London baby!

Rekommenderar varmt att gå på musikal. Sist var jag på Mamma Mia och fånlog i två timmar på raken.

Åk till Notting Hill också för den mysiga atmosfären (och Portobello Road). Camden town är också härligt med sin jättemarknad - inte missa. Gör alla fjantiga turistsaker - har du en näve sedlar över, åk London Eye där utsikten är fantastisk.

Och det viktigaste - bara NJUT av att du är i en stad som lätt kommer att bli din favorit framöver!

PS: De har chilinötter, promise ;-)

/Nina
http://www.ljuvligt.nu

christel sa...

Camden market! missa inte att åka dit och dricka chaite och kolla på punkare!

Miss KeepYourDistance sa...

Hedeghog: Eller kanske till Mulberrybutiken på Bond Street? :D
Miss UD: OK. Noterat. "Ta med snuskigt mycket pengar..." *skriver*
Nina: Toppen! Noterat! Finns den där bänken som Julia Roberts och Hugh Grant satt på i verkligheten? Om den finns - hör man Ronan sjunga "Wjen you say nothing at all" när man sitter där? Snälla, säg ja. :O
Christel: Camden Market... noterat!

Mel sa...

Kanske inte världen höjdare i januari men mitt favoritställe i London är Kew Gardens, jättestor och vacker botaniskträdgård i sydvästra delarna. Bäst på våren och sommaren förstås men de har två stora, häftiga gamla växthus i viktoriansk stil (tänk fyra våningar högt, stort nog för hela träd, vitlackerad järnkonsttruktion i snickrlig stil, små stenlagda gångar, spiraltrappor och enorma fönster). Som en helt liten regnskog i två enorma hus.

Och rådet om pengar är bra, London är dyrt, dyrt, dyrt... Men nästan alla museum är gratis faktiskt, British Museum är häftigt och gigantiskt, Tate Gallery och Tate Modern är också fina, särskilt Tate Modern har en väldigt cool arkitektur förutom massa rolig konst.

Blir lite avundsjuk, var ett tag sen jag var där sist...