måndag 3 december 2007

Undrar

Om man ska göra en broschyr på några sidor med någon enstaka bild - vilket program är bäst att använda sig av? Finns det något alternativ till InDesign? Fungerar Photoshop?

UPDATE: Nu har jag kollat upp vad InDesign kostar. Man får punga ut med cirkus 10 000 spänn. Finns det billigare/dyrare versioner? Vad är bäst? Köpa på nätet eller i butik? *så okunnig*

23 kommentarer:

Z sa...

ursäkta ämnesglidningen, men kolla mitt inte så nådiga öppna brev till Blogspot, nu när kommentatorer som inte har Blogger-konto,
inte ens blir länkade till!!

"Kallas" ..... What is that?

Men jag länkar på mitt eget busiga sätt

Linda // www.myshrinksays.net sa...

Jag gör allt i Photoshop, så länge du har tillräckligt hög upplösning så är det inga problem! :)

MissKeepYourDistance sa...

Z: What? Har man tagit bort den funktionen? :O Men... Det är ju helt... bisarrt...
Linda: Men kan man lägga in längre textstycken i Photoshop?

Mel sa...

Jag brukar använda PowerPoint om det är enklare saker, för där man man lägga in både bilder och längre texter och redigera dem som i ett layoutprogram.

MissKeepYourDistance sa...

Men kan man skapa en broschyr i PowerPoint? Det ska vara några sidor.
Sablar. Jag är så okunnig...

Mel sa...

Jorå, det kan man. Antingen skapar du flera sidor i Powerpoint, en sida per bild, eller så lägger du helt enkelt två sidor på en bild i powerpoint, det beror ju på hur broschyren ska se ut. Fast allra smidigast är förstås att använda ett riktigt layout program som Quark Xpress eller InDesign. För mig är powerpoint smidigast men det är för att jag arbetar så mycekt i just PP. :)

MissKeepYourDistance sa...

Tack för tipset! Ska kolla upp det lite närmare. :)

Linda // www.myshrinksays.net sa...

Javisst kan du göra det! Eftersom jag alltid använder PS så använder jag det till allt, men det kanske finns bättre program som tex Indesign, bäst att använda det man kan! :)

Blue sa...

What?!?

OhMyGod ja sjutton gubbar (och arton damer)...

Va'tusan nu får man inte kommentera som man vill heller...

Blue är det iaf...
http://himmelellerhelvete.blogg.se är adressen som jag håller till på

Anne sa...

använd inte text i photoshop, blir inte bra.

Använd word om du inte har indesign, visserligen inte det mest smidiga, men det går med lite vilja. kanske att det kan funka med powerpoint.

Joanna sa...

Hej, hej!

Ny här! Jag skulle förstås insistera på att du faktiskt använder InDesign (det tar inte såå lång tid att lära sig, en kväll eller två att lära sig grunderna), men Word är faktiskt inte helt galet att göra broschyrer och flygblad i. Tricket är att använda sig av textrutor som man kan flytta omkring hur man vill. Gör sidan liggandes, ställ in marginalerna till A5, och sedan gör du likadantpå höger sida.

/Joanna, som gjort sjukt många akuta flygblad och foldrar i både Word och InDesign

EuroTrashGirl sa...

Bäst är InDesign. Jag skulle rekommendera det. Om du är van vid PhotoShop så är inte InDesign så svårt att lära sig. Ett tips är att använda sig av många lager, så du kan flytta runt innehållet tills du får dem där du vill ha dem.

Ett annat tips är att använda sig av mallfunktionen så ser sidnumrering osv likadant ut på alla sidor.

Om du vill ha hjälp eller undrar över någon funktion i InDesign så hojta bara till i min blogg. Lycka till! MVH/Teresa

MissKeepYourDistance sa...

Linda: Jag ska kolla upp om Photoshop fungerar. Tack!
Blue: Jag vet! Helt knäppt, ju. :O
Anne: Word, säger du? Jag behöver alternativ till InDesign (som kostar rätt mycket). Word kanske kan vara en idé.
Joanna: Jag undrar om JAG kan lära mig InDesign så snabbt... Ohlala... Jag kan på sin höjd Photoshop...
Eurotrashgirl: Vad snäll du är! Tack, rara du... Det är nog inte helt omöjligt att jag gör det. :)

Anna sa...

Du kan få programmen av mig, om du inte har någonting emot piratlivsstilen.

Anonym sa...

Har du inte hört talas om att bara ladda ner det program man vill ha? :)

MissKeepYourDistance sa...

Anna: Oj. Klart jag vill! Menar du InDesign? Skulle vara evigt tacksam. Men... Det är inte en massa jobb för dig? (Om jag har något emot piratversionen? NEJ!)
Fredrik: Hur laddar jag ner???? Varifrån? Men åååh! Alla dessa frågaor! Kan vi inte byta hjärna för en dag? Kom igen Fredrik. Schyssta dårå. :)

Anna sa...

Inga problem - jag kan skicka skivan... eller ännu bättre, LÄMNA DEN I EN BOK PÅ UB! Vi kan utarbeta värsta spionöverlämnandet. Från och med nu kräver jag att vi hänvisar till CD:n som 'mikrofilmen'.

MissKeepYourDistance sa...

Omigod! Vi MÅSTE ha solbrillor på oss. Jag har ett par gigantiska vita. Och trenchcoat! TRENCHCOAT! Fast jag har ju ingen trench. Problem där.

Så. När passar bäst att överlämna... host, host, harkel... mikrofilmen? Och vad vill fröken ha för besväret? En marsipangris? Två? Tre? Fler? Du råkar inte ha en mailadress?

Anna sa...

Självklart, men jag vill inte skriva den här, för då får jag så mycket spam/beundrarbrev/&c. Jag hittar ingen på din användarprofil heller, eller letar jag dåligt?

MissKeepYourDistance sa...

camilla (understreck) peaches (at) hotmail (punkt) com

Låt oss nu se hur mycket spam om penisförstoring jag får...

Julia sa...

Tja, du kan ju alltid ladda ner en version annars om du skulle råka vara "såndärpiratare". Annars kan du nog göra i princip hur du vill. Klart du kan använda Photoshop om du vill, så länge du ser till att upplösningen är minst 300 dpi.

Allt går. Som man säger.

Julia sa...

Jag skulle inte rekommendera något Office-program för övrigt. Programmen är grymt begränsade och det är inte säkert att det blir snyggt i utskrift sedan heller.

Det är inga problem att använda texter i Photoshop. Jag känner flera kreatörer på byråer som använder Photoshop till allt. Det enda är - som sagt - att se till att man har en bra upplösning.

Johnjohn123 sa...

Till bloggägaren:

Som jag tidigare sagt så tycker jag verkligen att du borde pröva på GMail. Deras spamfilter är minst sagt otroligt. Jag älskar det verkligen!

Jag får dagligen mail av företag som lovar mig en större penis, men eftersom jag använder GMail så flyger dessa mailen rakt in i min spambox. Inte ett enda penisförstoringsmail tar sig igenom filtret! Min inbox innehåller enbart mail från mina kollegor nu!

Om jag får göra min röst hörd så tycker jag verkligen att du borde pröva på GMail. Deras spamfilter är minst sagt otroligt. Jag älskar det verkligen!