måndag 10 december 2007

Kalla mig hamstertanten

Av orsaker som vi inte behöver gå närmare in på ramlade jag in i en djuraffär häromdagen. Det första jag såg var en massa akvarier. Sedan såg jag... HAMSTRARNA! Tusentals (jag kanske överdriver lite här) små hamstrar som sprang omkring bland sågspån, sniffade nervöst i luften och bökade omkring så där hamstrigt som hamstrar gör. Jag hör inte till den lyckligt lottade skara vars föräldrar en dag kom hem med en skolåda och ett stort leende och sa: Gissa vad!? Kanske hade jag inte hängt i djuraffärer och pjoskat med guldhamstrar om jag haft en som barn. (Hör du mig mamma! Jag vet att du är här och läser!) Jag fick nöja mig med katter. Det närmaste jag kommit en hamster var när jag som liten passade en kompis dansmus i ett par dagar. Sötis hette den. Självklart var den tvungen att dö on my watch. Så jäkla typiskt. Jag kommer aldrig över det. Ångesten! Ångesten! Jag kommer få sota för det där i nästa liv. Jag bara vet det. Sötis kommer stå utanför pärleporten och skaka på huvudet och säga: nänä, du ska neråt. Jag stod hursomhelst lutad över den där hamsterburen och drog in doften av hamsterbajs och sågspån och tänkte:

JAG MÅSTE HA EN HAMSTER!! MÅSTE!

Jag började nästan gråta när jag såg hur de hoppade runt i den där pyttelilla buren. Kom alla hamstrar, tänkte jag och kände hur jag fick en stor klump i halsen. Kom alla hamstrar och bo hos mig. Ni kan sova i min säng. Komsi. Hamstersexet som drog igång strax efteråt förstörde kanske lite. Men jag vill fortfarande ha en hamster.

18 kommentarer:

hedgehog-sara sa...

bläk, hamstrar är äckliga, som råttor och dom bajsar bara hela tiden och ser dumma ut. :)

MissKeepYourDistance sa...

Kanske... en igelkott istället?

hedgehog-sara sa...

ja - fast jag har ju haft en afrikansk igelkott. Dom är jättesöta, men skittråkiga. Dom bara sover - och på natten springer dom runt.

MissKeepYourDistance sa...

På natten vill jag sova. Igelkott går fetbort.

Hon sa...

Oh I´m so with you on that! Haft 3 hamstrar och det finns inget sötare! När en dvärghamster försöker visa ett mariekex vem som bestämmer klår allt. Behöver du en fix finns det på http://www.hamstertracker.com/

Linda K sa...

jag hade en dvärghamster när jag var liten. dne hete leo och var galen!

MissKeepYourDistance sa...

Hon: MÅSTE KOLLA!!!
Linda K: Jag har en katt som är galen. Jag kan tänka mig en galen hamster också.

Miss E sa...

Jag vill ha en hamster men mina elever tycker det är sorgligt att jag måste betala för att få något att kela med.

MissKeepYourDistance sa...

Ska vi dela på en hamster? (Det där lät lite...fel...)

Miss Upsey Daisy sa...

Hörru!

Min Killer-katt drog in en levande mus igår.. Ska jag spara nästan till dig? Nästan som hamster.

MissKeepYourDistance sa...

I'm good. Thanks... *ryser*

Veliga hönan sa...

Om du vill sova på nätterna så skaffa in en hamster. Jag hade en när jag var liten och den var igång hela nätterna, sprang i sitt hjul och bet på gallret. Man vänjer sig iofs.. men ändå. Annars är de dock jättesöta och härliga.

De är ganska roliga när de stoppar munnen full med sallad eller annan hamstermat och blir ungefär dubbelt så stora med de där enorma kinderna.

Lars sa...

Hamstrar. Sover. Inte. På. Nätterna!

Min barndom är helt klart förstörd...

Minna sa...

Jag blir likadan inför undulater...

Mel sa...

Åh jag var i en butik i Hiroshima för några veckor sen där de sålde hundvalpar.... Små söta hundvalpar i alldeles för små glasburar och jag ville köpa alla med mig hem. Jag tror inte svenska tullen skulle gå med på det men jag ville smuggla in varenda en under tröjan. :(

Maria Byström sa...

Jag älskar hamstrar av hela mitt hjärta och hade en hamster igen för ett par år sedan (Hubbe). Så söta och så mysiga då de är uppe på natten. Då jag inte hade katt kunde jag ha den lös i ett rum men även om jag satte ut hjulet mitt i rummet så sprang alltid Hubbe i det ändå. De måste helt enkelt tycka det är kul.

Så är de köttätare också- Inte alla som vet! Men ursöta,

Hanna (by heart) sa...

Vilket fint inlägg, jag blev rörd.

Anonym sa...

min kompis hamster. Den har en blogg tillsammans med sin hundkompis med; http://rodenthoarde.livejournal.com/

Tätortstimotej-anna