fredag 7 december 2007

Ex-två-jag vill inte

Så här ligger det till.
Om lite drygt en vecka åker jag till Stockholm. Stockholm är en trevlig stad. Där finns det slott, en stor glob, små trevliga kvarter, ett slott... Nu lär jag ju inte se röken av särskilt många slott, eftersom jag ska bo i utkanten av Stockholm. Men jag kommer vara där in spirit. På slottet, alltså. Jag gillar verkligen slott. Jag gillar kungen också, trots att jag inte är rojalist. Silvia - not so much. Hon skrämmer mig lite. Lite motsägelsefullt, det där med att jag går av när jag ser ett slott (eller kungen, för den delen) med tanke på hur onödigt jag tycker att monarki är. Som att vara vegetarian och nacka kycklingar för skojs skull. Jag besökte slottet Versailles för ett tag sedan. Jag dreglade hela tiden. Ju svulstigare, desto bättre är min paroll. Jag funderade skarpt på att gömma mig någonstans och krypa fram när alla gått. Sedan skulle jag provligga Marie Antoinettes säng. Men den skitnödiga guiden släppte mig inte med blicken. Jag petade däremot på en av hennes stolar lite diskret.
Man kan ta sig upp till Stockholm på många olika sätt. Man kan flyga. Man kan åka bil. Man kan åka tåg. Man kan åka X2000. Jag ska åka X2000. Vilket gör mig väldigt nervös. Jag har aldrig åkt X2000 förut. Grejen är att jag är lite känslig när det gäller saker som går snabbare än 60 km/h. Eller när det svänger för mycket. Eller när det gungar. Jag blir nervös av att åka vanligt tåg. Vad kan jag säga. Jag är förbannat harig. Jag kan knappt åka Kaffekoppen på Liseberg utan att spy. Och nu ska jag alltså åka X2000. Snigeltåget tar ju avsevärt mycket längre tid och det är ju schysst om man kan spara några timmar, men jag ser framför mig hur vi, efter att vi gjort en start à la Tillbaka till Framtiden, flyger fram i ljusets hastighet, spränger ljudvallen och trumhinnorna och svävar viktlösa omkring i vagnen. Jag börjar svettas bara jag tänker på det. Funderar starkt på att lifta upp. Lugna mig, någon. Snälla.

16 kommentarer:

Hon sa...

Jag mår också jäkligt dåligt av tåg/bilar/whatever så mitt tips är att se till att ha ätit ordentligt innan, att åka X2000 på fastande mage gör det bara värre och om det blir riktigt illa stoppa in en öronpropp i ena örat, det har nåt att göra med "kortslutning" av balanssinnet. Lycka till!

MissKeepYourDistance sa...

Så jag skåda mina viktlösa spyor, menar du? :O

Hanna sa...

Jag sov jättegott på X2000 i lördags. Det kommer sällan upp i de där höga hastigheterna utan känns lugnt och stabilt.

Mel sa...

X2000 är inga problem om man inte har stora problem med åksjuka. Så jäkla fort går det inte, inte så att det märks.

Var föresten i Japan i november och åkte "shinkansen", deras snabbtåg. Susade fram i 285 km/h...det du!

Mel sa...

Maxhastigheten på X2000 är föresten "bara" 210 km/h.

MissKeepYourDistance sa...

Hanna: Jag kan inte sova på tåg... Någon kanske kan slå mig i skallen så jag däckar och väcka mig med luktsalt när vi är framme. Jag ska höra mig för.
Mel: Jag ska försöka ta mig kragen och inte börja vråla av skräck när vi susar fram.

ingis sa...

En gång x2000 och helst aldrig mer för min del!
Två tips: åksjuketablett och hörlurar! Tabletten fattar du nog varför, hörlurar (med musik eller nåt då) för att koncentrera balansnerven på nåt annat än att må illa. Funkar ohyggligt bra på mig iaf. Lycka till!

Anonym sa...

Jag har två tips:
1. Åk baklänges. Då ser man inget och allt blir mindre obehagligt, det är sant.
2. Sprit?

http://pumpkine.blogg.se/

Miss E sa...

Lilla du, du kommer inte känna av tåget - jag sover som en stock så fort jag sätter mig på ett x2000 (kan iofs vara för att det mest är med jobbet och då är klockan oftast inte mer än 6).

Louise sa...

Jag har inte anlag för åksjuka, men kan bli väldigt dålig på X2000. Tips: köp åksjuketabletter på apoteket och ta dem innan, titta ut genom fönstret, se till att ha ätit innan, läs inte på tåget och se FÖR GUDS SKULL till att inte vara bakis!

lycka till

Jonna sa...

Om du träffar kungaparet kan du väl hälsa dem från mig, jag satt bakom dem på flyget i förra veckan :D Men X2000 kan jag inte skriva något skoj om, mer än att det tar ännu längre tid att åka hela vägen från Malmö till Sthlm... Jag blir iallafall åksjuk. Men Postafen på apoteket kostar inte så mycket och förhoppningsvis blir du inte helt drogad!!! Lycka till!

Nina sa...

Postafen är grejen. Tydligen hjälper det mot graviditetsillamående också, enligt min kompis. FYI liksom.

www.ljuvligt.nu

Fröken P. sa...

Åk verkligen inte baklänges! Jag blir aldrig åksjuk annat än när jag åker baklänges på X2000, så för allt i världen åk inte baklänges!

SixesAndSevens sa...

Gick ganska bra tills alla ungarna tvärs över gången började spy...

Emanuel sa...

hehe. det ska nog gå bra. Men åk inte baklänges. testa åksjuketuggisar (kommer inte håg vad de heter). brukar funka för mig.

MissKeepYourDistance sa...

Jag tackar för tipsen - även om vissa gör mig ÄNNU MER NERVÖS!!! *darrar*