fredag 6 juli 2007

Jag hjärta Stieg


Jag har läst lite drygt hälften av Stieg Larssons Flickan som lekte med elden, den andra boken av tre i Millenniumsviten. Det är rent ut sagt plågsamt att lägga undan den. Måste veta vad som händer med Lisbeth Salander! Måste! Samtidigt drar jag ut på det, eftersom jag inte vill att den ska ta slut då

a) jag inte har råd att köpa Luftslottet som sprängdes (jag är pank, dammit!)
b) det står cirkus 3000 människor före mig i bibliotekets reservationskö. Folk är så satans okänsliga. Fattar de inte att jag vill läsa? Jag ska banne mig gå iväg och smygläsa i bokhandeln.
c) Stieg inte finns mer. Det blir inga mer böcker. Jag börjar nästan grina när jag tänker på det.

UPDATE: Ett alternativ. Fast... Kalla mig gammalmodig, men jag vill gärna hålla den i handen. En riktig bok. Ingen plottrig Acrobatsida.

15 kommentarer:

hampa sa...

Jag vet hur det känns - som ett kärleksförhållande som tar slut..

jag bor i Sthlm, du kan få låna den om du vill!?

Anonym sa...

avslöjar du någonting om böckerna förskjuter jag dig..

Anonym sa...

men vad fasen, nu måste jag ju också skaffa den... du o en annan vars smak jag håller för god har lovordat dem så det blir till att gå till bokhandeln då. de är säkert ute på vift på bibblan här med.

Anonym sa...

Jag bara måste läsa de böckerna...

Anonym sa...

äsch, det var ju helt sjukt, 295 personer före i kö på den senaste (sista..). jaja. det blir tre för två på bokhandeln strax.

Anonym sa...

Det sägs att det finns ett fjärde manus i hans dator. Tyvärr är det en sabla arvstvist i familjen och så länge den inte är uppklarad så får vi gott vänta på den fjärde boken :o(

dddd sa...

Hampa: Jag bor i Gbg, tyvärr. Annars hade jag kommit över på studs! :)
Jerk: Det var den rosa dalahästen som gjorde det. :)
Vajl: Du MÅSTE läsa dem! Sedan kanske du kommer fram till att du inte gillar dem alls, men läs läs läs!!!
Maria: De är jättebra! (Har iofs bara läst två, men ändå...)
Timvik: Jag har också hört det. Vet inte om det rör sig om Millennieserien, men det skulle vara kul att läsa ändå.

Anonym sa...

he. jag gick till Konsum för att köpa åtminstone den första men de hade slutat sälja böcker?!?! klagade min nöd för en granne som frågade hur läget var så där helt allmänt. jag har de två första säger hon, vill du låna? sover Dolly Parton på rygg? strax ska jag lägga mig och lääääsaaa. :) tack för tipset!

Anonym sa...

du kan få låna min, jag kan skicka den till dig och sen kan du skicka tillbaks den när du är klar :) Maila mig isåfall!!

Anonym sa...

och nu har jag läst första o det svider i ögonen men jävlar vad gôtt det var! tack så hemskans mycket för det indirekta tipset! hade inte hittat den på egen hand, jag som helt missar vad som händer i världen när min värld blir för mkt..

Anonym sa...

och nu är den andra sluuuuut... det känns nästan lite som mitt liv också är det. jag MÅSTE ha tredje delen! och varför gick han och dog för???

dddd sa...

Hedgehog: SKRIIIK! :D
Valjan: Jag läste också så ögonen blödde. Vilken mästare. Ja, fan också... :(

Anonym sa...

fasen, jag vart så desperat inför sänggåendet att jag printade ut DN-grejen... så jädra liten text som det är så lär ögona blö mer än nånsin, men det får det vara värt. tack för gratistipset. nu ser jag om den är värd att gå ö pynta för.

Anonym sa...

Jag håller med dig. Är fullkomligt tokig i böcker och den verklighetsflykt de skänker. Det är fullständigt hjärtskärande när en bra historia tar slut. Jag kan bli alldeles tom och vilsen en liten stund...

Anonym sa...

En hilsen fra Danmark. Her sidder jeg og bider i bordet og venter venter på 3. bog.
Jo jeg HAR downloadet de 10 afsnit på dagensnyheter - resultatet er GIV MIG MERE!!