söndag 2 september 2007

Jag kan skruva, jag är inte rädd

Jag åkte till IKEA, fast besluten om att komma hem med ett klaffbord, stolar som tar minimalt med plats och inget plotter. Jag kom hem med ett stort runt bord som förmodligen kommer ta upp halva vardagsrummet, två gigantiska stolar (rumpan får i alla fall plats) som tillsammans med bordet förmodligen kommer ta upp HELA vardagsrummet samt en massa onödigt plotter. Man ska inte drälla runt på IKEA. Det slutar bara med att man kommer hem med en massa suffléskålar som aldrig kommer användas samt hundra burkar som heter Jörgen och Fritz. Och så har vi ju - ihopskruvandet. Bortsett från ihopmontering av möbler finns det ingen direkt könsfördelning i det här hemmet. Det stör mig något så kopiöst att jag sitter här istället för att skruva och ha mig. Jag kan skruva om jag vill. Jag vill göra det fullständigt klart. Men helvete. Det är ju så satans tråkigt. Jag hatar att skruva ihop saker. Jag kan öppna paketet, kontrollera att alla skruvar finns med, lusläsa beskrivningen av hur man sätter ihop skiten, shiiiiit, jag kan till och med påbörja hela mackemanget. Efter fem minuter börjar jag dock allt som oftast hyperventilera och svära och ha mig och sedan tas skruvar och muttrar och stolsben varsamt ifrån mig med orden: vad sägs om att jag tar över nu... Men! Jag satte precis ihop en dokumenthållare. Visst. Det är ganska lätt att sätta ihop IKEA's dokumenthållare. Man kan nog fixa IKEA's dokumenthållare med bindel för ögonen. Så det är väl inget att skryta om, direkt. Dessutom vinglar den lite när man ställer den plant. Jag hatar när saker och ting inte står stabilt. DET MÅSTE VARA STAAABILT!!! Jag satt och vickade maniskt på den och fnissade hysteriskt en stund. Sedan kastade jag den i golvet och skrek. Mina nerver är på tok för klena för sådant här.

6 kommentarer:

Missy sa...

Ett tips: Vi har en gemensam bekant som älskar att skruva ihop IKEA-möbler.

For real.

Anonym sa...

Är ju kul att skruva ihop IKEA-möbler. :-) Iallafall när man köpt dom själv. Sen e det väl mer så att man köper det man ska ha på IKEA, sen springer man därifrån så snabbt som möjligt. Finns INGET värre än att handla på IKEA, fy fan.

Anna Nio sa...

Jag ÄLSKAR att skruva ihop möbler! Jag har på allvar blivit arg på exet när han tagit sig för att mecka ihop nåt inköp, utan mig. Det är bara när det inte funkar alls (typ skruva ihop metallsaker, inte bra alls, för obändigt material) eller om man måste ta i för knug och fosterland som jag inte blir glad, då är det bra med en starkare person till hands.

Men ja, man kommer alltid på sjuttio ljushållare, servetter eller pärmar som man också behöver. Diskborstar á 5 kr eller glasburken Burken fastnar jämt i min gula påse.

sanna sa...

haha, dina rubriker är alltid lika bra, men den här var klockren. du borde jobba som rubriksättare åt typ aftonbladet.

Miss KeepYourDistance sa...

Missy: Kan hon trolla fram saknade delar också? :O
Anonym: Jag kan lalla runt på IKEA rätt länge. mMen orka skruva ihop möbler. Näää...
Anna Nio: Välkommen hem till mig, hahaha! Jag lägger fram alltihop. Bara att börja skruva på momnagen! Jag kan bjussa på lite varmt vatten som tack. :)
Sanna: Hahaha!

Anna Nio sa...

Åh, UPPVÄRMT vatten! Lyxens boning, guld och aladåber! Jag svimmar snart, goa frun. :D