måndag 29 oktober 2007

Jordnöts...rap...smör, någon?

Facebook har mig i sitt grepp. Och bloggen... Bloggen! Det är ju bara att inse att jag aldrig mer kommer få något vettigt gjort. Om två veckor har jag jag tre tentor smack-bom-pang bara sådär och jag inser ju att jag, om jag vill klara kursen, måste sitta dygnet runt de kommande veckorna och plöja igenom jag vet inte hur många antologier samt sträckläsa ett par romaner. Knark. Jag behöver knark. Tack gode gud för jordnötssmör. Även jordnötssmöret har mig i sitt grepp. Jag hade ingen aning om att jordnötssmör smakade så gudomligt gott. Jag hade glömt bort hur beroendeframkallande det faktiskt är. Det hela började med att jag fick för mig att jag, istället för att köpa jordnötssås på burk, skulle göra den själv. Från scratch. Det gick väl sådär med tanke på att jag slickade i mig det mesta när jag stod och måttade. Sedan mådde jag fasansfullt illa och satt mest och petade i maten när det var dags att äta. Du ser lite grön ut, noterade pojkvän och jag rapade lite diskret till svar. Därefter tog jag en titt på burkens energiinnehåll och mådde ännu mer illa. Nu har ju detta inget med mina tentor att göra, men jag ville bara ha en anledning att skriva om jordnötssmör.

14 kommentarer:

Kate sa...

Hahaha!
Jag går alltid omvägar förbi hyllan med jordnötssmör så att jag inte ska få med mig en hem, de försvinner så jäkla fort!
Jag sitter med en tesked och burken bredvid mig konstant...riktigt nyttigt..

Anonym sa...

åh gud - jordnötssmör!!! det är så gott, och nyttigt, nästan som grönsaker faktiskt! Måsteköpanu.

catnap sa...

jordnöstssmör var länge sen! kanske dags att försöka bryta lemoncurdberoendet..

tycker inte om att känna mig så.. beroende.. men... snyft.. it just feels so god damn good.

Du har rätt. KNARK. Det är knark! jävla lemoncurd!

Anonym sa...

det ska vara den utan socker, eller hur? satte i mig en väldigt rågad matsked igår. det räckte. vad kallar du att knarka? mer än så? det är ju nyttigt dessutom o så länge du inte häver i dig en massa mjölsaker som cup cakes ovanpå det så är du sejf tjockmässigt. vill jag tro iaf.. :)

j sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
j sa...

åhhhhhh. jordnötssmör. GALEEEEEEEET gott! att ha en burk kylskåpet är rena rama äventyret. man hittar på ursäkter, hela tiden, för att få gå dit och ta en sked eller fem. mmmmmmm.

Missy sa...

Jag tror minsann att jag måste bjuda fröken på mina världsberömda jordnötssmörsmuffins. Helt galet gott.

Viveca sa...

Åh jordnötssmör... gottis.... [jag har lagt upp direktlänk till dig. Okej va?]

Anonym sa...

mmmm jag älskar jordnötssmör!

Miss Upsey Daisy sa...

Hörde något om jordnötsssmörsmuffins?

Hallå.

dddd sa...

Kate: Jag åt precis en sked. Mmmm...
Hedgehog: Vet du. Det ÄR faktiskt grönsaker. Nästan.
Catnap: Mmmm... Lemon Curd. Och Nutella. Och jordnötssmör... Om man åt allt på en gång kanske man blir anti allt. Värt ett försök???
Vajlan: Jag tror att det är dextros i den burken jag köpte. Fast det är ju samma skit alltihop. Gott, hursomhelt. :)
Josefine: Eller sex... Eller sju... Eller...
Missy: Just say the word!
Viveca: Självklart! :)
Maria: Mmmm... Ja.. Bättre än Facebook... ;)
Miss UD: Ska vi tvinga henne att ta med några när vi ses? Låt oss!!! Ja! Ja! Ja!

- sa...

Du och min dotter alltså..du och min dotter. Hon är också beroende av jordnötssmör. Jag vägrar för det mesta att köpa hem någon. Uuuuuurk. Fast jag erkänner att det är rätt gott med jordnötssmör på rostade mackor. *rodnar*

dddd sa...

Egentligen är det ju rätt äckligt. Men ändå himla gott. Hur går det ihop? :o

- sa...

Miss KYD: Jo, de första 10 rågade matskedarna man slevar i sig är väldigt goda..sen börjar det konstigt nog bli väldigt äckligt. Man liksom mår illa. Konstigt sa Bull.