fredag 24 augusti 2007

Att bära eller inte bära...

Rubrik tillägnad Miss fortfarande sjuk.
Sitter och funderar på när den där laptopen som jag suktat efter så länge kommer bli min. Inte för att jag har siktet inställt på någon särskild. Bara den är bärbar och smidig. Jag vill verkligen ha en laptop. Jösses, vad jag skulle kunna blogga då. Jämt. Så. Vilken dator är bäst? Jag behöver tips, people! Tips! Är iBook en bra investering? Bra eller rumpa? Säg nu!

16 kommentarer:

Anonym sa...

iBook e väl hippt. Men väldigt dyrt för vad man får.. Och Apple brukar ha rätt bra program, men få av dom. Oftast endast program från Apple själv dessutom.
Finns ju annars billiga datorer på typ Siba m.fl. för 6papp.
Om du inte ska sitta o spela, så ska du nog klara dig bra på en 6papps..
Bara du se till att du få 1gb-minne tycker jag. 1gb ram, 120gb hårddisk, dvdbrännare, 15-17", trådlöst nätverk. Det e vad jag skulle se till att få med om jag skulle köpa en billig laptop. Vilket dom flesta även har. :-)

Maria sa...

Dear miss KYD.
Jag skulle starkt rekomendera dig till en iBook. Inte bara för att de är hiskeligt snygga, men också för att de är GRYMT bra. Så genialiska och praktiska och ja.. Allt :).

Ha en trevlig dag och lycka till med skolan.

Patricia sa...

MacBook!!! Alla tajders serru. Värt varenda öre.

Tätortstimotej-Anna sa...

Se upp för Toshiba, de har en lång tradition av kassa fläktar och överhettning (jag har två döda datorhistorier p.g.a detta.) Dell har också kanska kass kvalitet. Följ anonyms råd men betala inte för lite, den karman få du tillbaka i form av död dator om ett år. Köper du iBook får du kvalitet och estetik, men det kostar lite mer, plus att du har en invänjningsperiod på mac (fast nya PCar kommer med Vista, som suger rumpa, så det går på ett ut.) Macar klarar sig generellt från virus. Eh. Inga råd annat än vad Åsiktstorped brukar säga: "Buy quality, cry once".

Cax sa...

Min förra dator pajade i början av året.
Då gick jag in till en STOR levenratör av medtagbara datorer.
Jag sa: Ge mig en billig dator!

Jag fick en billig dator, som med jämna mellanrum funkar!
Gött var ordet för dagen!

Melanie sa...

Jag fick faktiskt en genomgång häromdagen av vår IT kille på jobbet om vad man ska titta på för jag är också på gång att köpa ny dator.

Jag, som vill ha en speldator, ska tydligen ha en Intel Core Duo med minst 2.0 GhZ. Processorer som heter Turion, Celeron och Athlon (eller nåt åt det hållet) är värdelösa. Det ska vara minst 1024 i ram minne (ibland kallat internminne), men gärna mer. Och hårddiskens hastighet ska vara över 7000 rpm. Och man ska inte betala mer än 10-12'000 för en bärbar dator, det är det inte värda.

Allt enligt IT-killen.

Såg föresten en annons från SIBA där det marknadförde en dator som just "bloggdator". Den kanske vore nåt för dig ;)

Melanie sa...

P.S Jag har föresten återupptagit mitt bloggande nu. Den har ju varit lite inaktiv senaste tiden men nu är jag back in the game.

FREDRIK sa...

Allt mac är anus, bara så du vet..

programmeraren sa...

iBook om man gillar apples gränssnitt och om man inte utvecklar program för win32, man bör även tänka på att det kan innebära problem då t.ex. banker i första hand utvecklar mjukvaran för windows.
Om du vill ha en laptop som funkar och som desutom har bra supportavtal så ska du välja en dell, dom är snabba på att byta ut och om man väljer deras guldsupport kommer dom inom en dag och byter det som är trasigt på plats till skilnat mot t.ex. acer där man måste skicka datorn till tyskland.
dell laptops är dock ett dåligt val om man vill ha bra prestanda för t.ex. 3d-tillämpningar för ett rimligt pris.

Em sa...

Nej, MacBook Pro såklart!!

Daniel sa...

Kan bara hålla med det första inlägget. iBook:ar är trevliga men lite väl dyra (dvs har du pengar i driver så är det inte fel..
)
Packard Bell, Acer och Toshiba är märken som jag brukar hålla mig borta ifrån.

Om du inte skall använda datorn för spel, filmredigering eller annat "krävande" så räcker en dator i prisklass 5-7.000 gott och väl.
Om du prioriterar stor skärm, typ 17" så blir datorn lite dyrare och något större.
1GB minne skall du definitivt ha. Minst 120GB hårddisk och en dvd-brännare.
Själv kan jag rekommendera datorer från HP, Fujitsu-Siemens och Dell.
Och du, man behöver inte en bärbar för att blogga jämt. Det räcker med en mobiltelefon....

Säg till om du vill ha något specifikt tips. Det är lätt att lura sig själv, eller blir lurad, till att köpa en dyrare modell än vad man behöver.

Miss KeepYourDistance sa...

Tack alla! Jag lusläser varenda kommentar och tar till mig allt! Det lutar nog mot en iBook. Dum fråga: kostar de lika mycket överallt? Kan jag ju iofs ta reda på själv, men om ngn har något bra tips... Tack igen, alla rara människor som tar sig tid att tipsa! :)

Och du Mel: Jag kikar in till dig sean. :)

Anonym sa...

Bra fråga miss KYD. :-)
Har aldrig varit inne i en Apple-store.
Oftast beställer ju folk sina datorer från Apples onlinestore. Men kan man köpa datorerna i butik o hur stor e prisskillnaden? Eller man tittar bara på dom i butik och sedan lägger man dom eller jag en beställning på deras onlinebutik.

Peppe sa...

iBook är Gud.

Peppe sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Linda sa...

Jag håller med. Jag säger också se upp för Windows Vista.

Det programmet är def. inte klart än och buggar loss mer än Björn Skiffs (speciellt i Words på min kompis laptop), och ändå ska det vara på varenda laptop jag kikat på...*suck*...