lördag 26 maj 2007

27 going on 12

Jag och pojkvän (satan, det börjar barka utför nu, jag nämner pojkvän i var och vartannat inlägg - nu dröjer det inte länge innan jag börjar prata om hur söt min katt är och att jag åt lasagne till middag och sedan ballar det ur totalt) var på Systemet idag. Det är alltid lika intressant när man kommer fram till kassan. Idag hann jag inte ens lägga upp flarrorna på bandet innan kassörskan hotfullt väste att vi bägge två skulle langa fram våra leg.

Efteråt:

- Du pojkvän? Hur gammal ser jag ut egentligen?
- 19.
- Lägg ner.
- Jag skojar inte. 19. På sin höjd. Utan glasögon ser du ännu yngre ut. För att inte tala om när du har på dig hängslebyxor. Det är bara en tidsfråga innan polisen griper mig för... tja... osedligt beteende.
- Men tänk vilken fördel ändå. När jag är 55 kommer jag se ut som 25. Det är ju helt formidabelt.
- Eller så blir det tvärtom. När du fyller 30 kommer kanske allt på en gång, pang bom bara, och så plötsligt ser du ut som 75. Jag vet inte om jag vill vara ihop med en 75-åring.
- Kommer du ihåg tanten på centralen som trodde att du var min pappa?
- Hon var full som ett ägg. Förmodligen lite stenad också.
- Jovisst. Men ändå.

6 kommentarer:

Fröken Lund sa...

Ha ha ha. Men det är braaaa att se ung ut för sin ålder. Jag har börjat uppskatta det nu när jag är 27. Folk gissar på 22 och jag myser.

miss e sa...

Han har rätt. Du ser ut att vara en blivande 75-åring. Det gör vi väl alla... Om han skäggar sig ser han dessutom gammal ut, men vi såg ju maskeraden att han kommer bli en sån där stilig herre med silvergrått hår.

Anonym sa...

Jag HATAR att alla tror att jag är ca 22-23 (jag är 29). Har ett vad med min pojkvän om jag kommer att bli glad om de frågar om leg på systemet när jag är 40 och sedan som vanligt säger "du ser såååå mycket yyyngre ut!!!". Jag tror nej, han tror ja.

Mel sa...

Jag är 30 och några månader nu, jag blir ALLTID leggad på systemet. I början var det kul, nu börjar jag ta det som en förolämpning. Jag ser fan i mig inte ut som någon liten 19-årig tonårsbrud!

37 och numera oleggad sa...

Får se om du slår min bror, han var 32 sist han blev leggad. Den gången låg id-kortet i bakluckan, längst ner i en väska, så det tog en halvtimme innan kassörskan med illrött ansikte kunde konstatera 'så mycket besvär för ingenting...'

Miss KeepYourDistance sa...

Fröken Lund: Alltså, jag tycker att det ball att se ung ut. Vissa blir förolämpade. Inte jag. Hoppas, hoppas bara att det håller i sig, hahaha!
Miss E: Han menade iofs att jag ev kommer se ut som en 75-åring när jag blir 30. Jag är inte 30 än. Fast - jag har ju visserligen x antal grå hårstrån...
Em: Det hade ju iofs varit rätt ball att bli leggad vid 40. Stpr det några snygga killar bakom än alternativt några bittra gamla kärringar så är det ju ännu bättre. :)
Mel: Jag jobbade som läärarvikarie för några år sedan på en högstadieskola. Ibland släppte de inte in mig i lärarrummet. De trodde att jag var en elev. Allvar. :P
37 och numer... : Jag väntar med spänning på att fylla 30. Det första jag ska göra är att gå till systemet och se vad som händer.