måndag 7 maj 2007

Adjektiv är sexigt

Sprang på en gammal klasskamrat som läser juridik nu. Så du läser fortfarande språk, sa hon och höjde lite på ögonbrynen. Själv ville jag ha lite mer... action. Som att substantiv, adjektiv, verb och predikatsfyllnad inte är det minsta upphetsande. (Ooooo, det kittlade till lite där) Bit mig, bruden.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Det känns kanske inte sådär sexigt, men det kan bero på att jag skyr grammatik lika mycket som en dag på längdskidor. Huuuu....

Fröken Lund sa...

Såna dryghetsfasoner. Fråga då om sakrätten does it for her eller varför hon inte valde att läsa i Lund eller Uppsala om hon nu ville ha sån "action". ;-)

Missy sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Missy sa...

Hon förtjänar allt ett kok stryk. Ja minsann!

(Det där var ett exempel på sk "action")

Tätortstimotej-anna sa...

Påminner om en tjej jag bodde ihop med ett par veckor i Lund. När jag berättade att jag pluggade filosofi tyckte hon det var "jättemodigt" av mig, eftersom man ju "inte blev något" av det. (Jag sa inte "förutom smartare", med jag borde.)

lameilleuse sa...

Hahahaha det där har jag också fått höra många gånger. En av personerna som sa det jobbar nu på ålderdomshem. Inget fel i det, men det är ju inte direkt synonymt med action om man säger så.

Språk är makt, språk är frihet och ditt språk är genialiskt, roligt och välskrivet ;o)

Tess sa...

Det är väl tur att alla inte vill läsa juridik så att det blev en plats över till henne...

(Gillar din blogg skarpt BTW...)

Linnea sa...

Håller med dig, språk är det roligaste som finns! Skulle inte kunna tänka mig att läsa något annat, även om det kan vara svårt ibland ;)

Miss KeepYourDistance sa...

Fredrik: Omigod. Det finns inget sexigare än ett riktigt snyggt verb. Rrrrraaaooor...
Fröken Lund: Jag ska göra det nästa gång. Vi åker samma vagn.
Missy: Hahaha!
T-Anna: Alltså. Man vill inte höra sådant. Inte jag iaf. Folk kan tänka det, men hålla käft. Allvarligt... Jag blir skitsur när folk säger så till mig. Öppet förbannad. :(
Lameilleuse: Språk öppnar många dörrar. Dessutom är det kul - när man hajjar allt. ;)
Linnea: Touché! :)