lördag 2 juni 2007

Plötslig insikt

- Och vad gör du nu? Du måste ju vara färdig med skolan vid det här laget.
- Nej.
- Men du har ju läst... jättelänge, ju.
- Jo.
- Så vad ska du bli när du blir stor då?
- Kanske... översättare. Kanske.
- Översättare? Då kommer du ju bara sitta med näsan i en massa tråkiga böcker och sedan börjar det växa mossa på axlarna. Näää...
- Javisst. Roligt, roligt.

Jag skulle sagt cirkusfreak istället. Fan.

4 kommentarer:

Anonym sa...

åååå, alla dessa vad-ska-du-bli-frågor?

Är rätt trött på dom. Typ alla förväntar sig att ens akademiska studier ska resultera i ett karriärsjobb med kontorsstol och rapportdeadslines. okej, visst kan det göra det, men inte nödvändigtvis. Att vara översättare på frilansbasis tycker jag verkar vara ett guldjobb- och behovet finns. Språk är bland det smartaste du kan läsa. heja!

Linda K sa...

översättare låter ju skitcool ju! skulle jag lugnt vilja va om jag kunde nåt språk så bra.

Anonym sa...

Skit i alla som undrar vad du ska bli! Själv har jag gjort världens konstigaste karriär; pluggat journalistik två år på folkhögskola och gått fyraårig bibliotekarieutbildning för att sedan krascha och nu är jag biblioteksmupp = jobbar som assistent trots att jag är den enda som har bibliotekarieutbildning på det här stället. Men, jag är där jag vill vara och det är det som är det viktiga!

dddd sa...

Maria: Du har så rätt. Jag håller med om att språk öppnar många dörrar! Det är bara tröttsamt att behöva förklara varför jag läser kurser och inte utbildning. Som om det jag gör inte leder ngn vart. Jag kräks...
Linda K: Jag tycker också att det verkar roligt. Men du har ju fått bibliotekarieyrket att verka roligt. Det är nästan så jag blir lite sugen, hahaha! :)
Ylva: Precis. Så länge det känns bra FÖR DIG, så kvittar det vad andra tycker. Det viktigaste är ju att man trivs och mår bra på sin arbetsplats.