onsdag 18 april 2007

05

Jag var uppe klockan fem imorse och läste engelsk fonetik. Det är väldigt tyst klockan fem. Helt stilla. Ställde mig vid köksfönstret och bara tittade ut. Gnuggade mig i ögonen och gäspade lite. Kom på att jag var i princip helt näck och ryckte tag i en kökshandduk för att skyla mig. Men dagiset utanför var helt öde. Inte en människa. En bil åkte förbi, men utöver det - fullständigt lugn. Tystnad. Inte ens ett fågelkvitter. Jag stod kvar en stund och bara tittade ut. Världen är väldigt vacker klockan 05.

7 kommentarer:

Kerstin sa...

Five o´clock - du är galen du :)

Felicia sa...

Hahahaha, du är skön. Jag är också vaken tidigt på morgonen, eller på natten om man vill se det så.

Mary Lady Luck sa...

Japp, världen är verkligen annorlunda så tidigt. Jag brukade få gå upp kvart i fem ibland för att sticka till jobbet, det är en upplevelse utöver det vanliga. Sen blev jag chefs-person och ändrade mitt schema så att jag slapp det ha ha :)

Miss KeepYourDistance sa...

Kerstin: Så måste det vara... :)
Felicia: Men det var rätt skönt. Faktiskt. Men satan i gatan var trött jag är nu... :P
Mary: med tanke på att jag bormalt sett sover till lunch är det quite the bedrift av lilla mig att knö mig kl 5. Jag ska nog ta en liten nap nu. Gääääsp...

Knepig sa...

Gillar tidiga mornar för det mesta...ibland känner man sig ensam om det :)

Fröken Lund sa...

Ja, det är väldigt fint kl 05. Jag tycker om att vara vaken när andra inte är det. Det ger en känsla av lugn och ro. Stillhet.

Men att stiga upp kl. 5 för att plugga fonetik. Ja, då är man banne sig beslutsam.

Jag gör vågen här för dig framför datorn.

Miss KeepYourDistance sa...

Knepig: Nej, Du är inte ensam. Jag gillar också morgnar. Ibland. Slapp jag läsa fonetik/gramatik/x antal andra böcker skulle det var ännu trevligare.
Fröken Lund: 05.00 är en sjukt underskattad tid. helt klart. :)