torsdag 19 april 2007

Bokfråga

Eftersom jag i princip inte läst annat än boring as shite kurslitteratur de senaste åren tänkte jag sätta igång och läsa lite... andra böcker. Har varit sugen på att läsa Grottbjörnens folk ett tag. Bläddrade lite i den för många herrans år sedan och fann vissa delar... mer spännande än andra. Eller så minns jag helt fel och låter bara min fantasi skena iväg. Idag är jag främst inne på att läsa den för att kunna jämföra den med en bok på B-kursen i engelska (William Golding - The Inheritors). Är bara lite nyfiken... På en skala mellan 1 och 10, där 10 är tantsnusk i kvadrat, var hamnar grottbjörnarna?

Är det förresten någon som har läst Björn Kurténs böcker?

17 kommentarer:

Missy sa...

På en skala från 1-10? Inte lika högt som uppföljarna.

I've said too much...

myrkyr sa...

Minns andra delen hästarnas dal som den mest "intressanta" ur den synvinkeln :-P Fast det var iofs över tio år sedan jag läste dem så det som fick mig att häpna då kanske inte är så eggande längre, framförallt inte för en 155-årig tanta som du ;-)

Camilla sa...

8. Fast som Missy och Myrkyr skriver är tantsnusknivån i uppföljarna högre, där skulle jag vilja säga att det ligger runt 33. Förutom tantsnusk innehåller serien mycket fina landskapsskildringar, ibland 3-4 sidor långa.

Fröken Lund sa...

Men vad händer med "bokslukerskan" då? Jag hade förväntat mig värsta bokslakten. Jag hade nästan behövt starta upp en egen sån blogg för att få tummen ur och läsa ut de böcker jag en gång påbörjade.

Aioli sa...

Man får nog ha lite speciella böjelser för att uppskatta just Grottbjörnens folk på det sättetet. Men i senare böcker tar det sig rejält, som några andra redan påpekat.

Timvikarien sa...

Grottbjörnen är väldigt oskyldig, uppföljarna däremot....håller med övriga kommentarer,
och läser du Johanne Hildebrandts böcker så har du "tantsnusk" i äkta bronsåldersstil så det sprutar ur öronen!

Miss KeepYourDistance sa...

Missy: Really? Hmmm... Interesting...
Myrkyr: Hahaha! Det beror på vad är. Hästarnas dal? Låter snuskigt... :P
Camilla: Alltså, jag måste gå till bokhandeln och bläddra lite i de där böckerna, hahaha! Gode gud. Jag är så tragisk... :P
Fröken Lund: The bokslukerska suddenly died... Näää... Hon bidar bara sin tid. Det är mycket nu...
Aioli: "Tar sig" som i: oj, vad mycket snusk? Hey! Jag är bara nyfiken... Det är allt. Nä, allvar. Är de värda att ödsla tid på eller är det bättre att lägga ner den tiden på något mer... tja... givande. Fast tantsnusk kan ju iofs vara givande? Ibland... Antar jag.
Timvikarien: Jag har faktiskt aldrig läst något av henne. I alla fall inte någon roman. Det här blir ju bara bättre och bättre. Tantsnusk för hela slanten. Jag ska nog ta och gräva upp mina gamla Harlequin-böcker. De verkar ju ha en del gemensamt med grottbjörnarna och hästdalarna. *nostalgi*

Jenny P sa...

Fast att läsa Harlequin-böcker kan vara otroligt frustrerande. De så att säga lovar mer än de ger. Är de egentligen så snuskiga? Då är som sagts tidigare Hästarnas dal och Johanne Hildebrandts böcker (Freja, Saga och Idun) mer rak på sak.
Läse Hästarnas dal i femtonårs åldern och minns några sidor i början rörnde mannen som gett sig av och nu fick, hm, gästfriet från några kvinnor. De sidorna var mer tömmade än de andra ;) Undra vilken sida de var...

Anonym sa...

Grottbjörnens Folk är faktiskt en intressant företeelse, den får en 6:a. Min favorit i serien är dock Mammutjägarna..

Bling Bling Girl sa...

Vill du skratta lite kan jag annars rekommendera Terry Pratchets böcker om skivvärlden! Dom är helt sanslösa.

Tätortstimotej-anna sa...

Fast Johanne Hildebrandts romaner är så plågsamt dåliga att det inte är värt det...

Mary Lady Luck sa...

Typ 6-7, det är ganska tantsnuskigt men inte på det där Jackie Collins-sättet. Shit kommer ihåg att jag lånade den av mamma och eh.. ville inte tänka på varför mamma läste en sån bok.

JR sa...

Fy faderullan ja, de böckerna var det möe snusk i, det minns jag. :D I övrigt var de rätt tråkiga, förutom Grottbjörnens folk som ju var rätt spännande. De andra var liksom bara tomgång...med en massa sex i. Gav upp efter tredje tegelstensboken, för då retade jag mig bara på Ayla som skulle vara bäst på allting och i princip sådär bara i förbifarten mellan knullen uppfann alla de världsrevolutionerande saker som finns...

Så hoppa över allt det, och läs snusket bara, är mitt råd. *skratt*

Lägg också märke till hur mycket gruppsex neandertalarna hade med varann, bara så där när andan föll på. Det är klart, vad gör man i en grottjävel mellan mammutjakterna..

Miss KeepYourDistance sa...

Jenny P: Du har förmodligen rätt. Det var mest "och så smekte han henne över brösten och bla bla bla och så kved hon lite och bla bla bla". Jag slutar här. Det finns redan en blogg som skriver sådant här... :P
Fredrik: Mammutjägarna, säger du? ^^
Bling Bling Girl: Jag har faktiskt aldrig läst något av Pratchett. Jag får ta och kika på hans böcker. Jag är stort Tolkien-fan, men Pratchett är... annorlunda, om jag fattat rätt.
T-Anna: Är dem? Har aldrig läst någon...
Mary: Shit, jag minns att min mamma hade "Törnfåglarna" hemma (i bokform). Där fanns vissa partier som väldigt intressanta för en 12-åring.
Jr: *vrålar av skratt*

Fröken Lund sa...

Jag måste säga att jag inte tycker att Jackie Collins levde upp till sitt rykte som snuskkärring heller. Jag är sjukt besviken. Det finns liksom ingen bok som håller vad den lovar.

Säg till om du hittar några bra så startar vi bokcirkel direkt. ;-)

Tätortstimotej-anna sa...

Jag tyckte: http://tatortstimotej.blogsome.com/2007/04/02/en-dlig-bok/

Miss KeepYourDistance sa...

Fröken Lund: Vilken schysst idé! Ja! Det gör vi! Och så åker vi till Paris för hämta inspiration! :)
T-Anna: Ska kika! :)