måndag 23 april 2007

Måndag är en bra dag

Jag vaknade, låg och snoozade i trekvart, tvingande mig upp, drog på mig jeansen (det här börjar likna en Per Gessle-låt) - som var för stora. Liten tillbakablick: jag har ett par jeans med hög midja som ger mig päronrumpa, ett par jeans som skriker hip-hop är såååå ute, två par manchester(?)jeans, köpta i Paris i för liten storlek (varför?), samt ett par stuprörsjeans som jag köpte i vild panik efter att mina svinigt dyra Acnejeans beslutade sig för att inte passa längre. Jag skyller på att de krympt i tvätten. Ja. Så är det nog. Dessutom har mina lår gnidit upp ett fint hål på ena benet. Jag är väldigt rätt i tiden, om man säger så. Eller, tja, jag har faktiskt ingen större koll på vad som är rätt i tiden. Keine anung. Hur som helst - när mina panikinköpta jeans visade sig vara för stora chansade jag vilt och drog på mig... de där som krympt i tvätten. Och de passade. Jaysus. Nog för att en fin liten valk bildades ovanför linningen och nog för att jag var tvungen att dra som f*n i dem för att de skulle stanna kvar ovanför rumpan, men hey! Inget som inte en jäkligt bylsig tröja kan råda bot på. De passade. Otroligt. Dessutom gick det relativt smärtfritt att göra ordning håret. Finnar under kontroll. När jag så sakteliga traskade bort mot vagnen för att åka till tentasalen kastade jag ett misstänksamt litet getöga upp mot himlen. Så här bra har en dag aldrig börjat förut. När kommer det brinnande eldklotet nedfarandes från skyn?

Tentan?

Not so good.

När det var cirkus en halvtimme kvar av tiden funderade jag skarpt på att hugga sönder huvudet med blyertspennan.

Men jeansen passar.

Man får vara ack, så glad för det lilla.

11 kommentarer:

miss e sa...

Så bra att du ser det så, om en dag börjar bra för min del vet jag oftast att den bara kan gå åt h-vete. Därför brukar jag se till att börja mina dagar dåligt så att de bara kan bli bättre.

Miss KeepYourDistance sa...

Whatever works for you, girlie. :)

FREDRIK sa...

It's all about the jeans, screw the rest! ;)

Fröken Lund sa...

Det gick säkert bättre än du tror. Dessutom så kan du ju gå runt och strutta i jeansen hela dagen. Tillåt dig inte deppa ihop! Jeansen passar ju, dammit! :-)

Maria Byström sa...

Grattis till att jeansen passade. Vad är ack en tenta. Även om du klarade den- det har jag på känn ;-)

Miss Upsey Daisy sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Missy sa...

Jeans som passar är ett gott tecken. Tro mig. Jag önskar att det hände mig oftare... (Sen att jag väljer att köpa skor istället för nya jeans hela tiden har ingenting med saken att göra. Alls)

Mary Lady Luck sa...

Tentor känns ju aldrig bra, man (läs jag) vill slänga sig på marken och tugga fradga varje gång. Jag tror det gick bra ;)

Bling Bling Girl sa...

Förstår att du blev superglad över jeansen och tentan gick nog bra ska du se! Jag ska hålla tummarna för att det gick vägen! :)

Linda K sa...

tur att du inte högg sönder huvudet! och att jeansen gick på!

Miss KeepYourDistance sa...

Fredrik: Stämmer! :)
Fröken Lund: Och nu passar ju dessutom stövlarna. Snart vinner jag väl en miljon också! Oooo, måste köpa en lott bums! Vi får se hur tentan gick. Jag blir skitglad om jag får G på den. *ber en tyst bön*
Maria: Tack... Jag hoppas verkligen det. Jihooo för jeansen! :)
Missy: Skor är bra att ha. Väldigt bra att ha. Jag ska köpa skor imorgon. *sätter ihop fingrarna och ser ut som Mr Burns*
Mary: Hahaha! Så känner jag också. :)
Bling Bling Girl: Tack snälla... :)
Linda K: Jag tror att huvudet får vara som det är ett tag till. Åtminstone tills nästa tenta... ;)