söndag 15 april 2007

Jag kräver oh, så lite

Mitt konto är oh, så tomt och mitt kreditkort oh, så övertrasserat.

- Du kan ju alltid gå och lämna blod och få en presentcheck på 50 spänn, sa Miss E när vi satt i soffan igår och babblade om allt och ingenting.
- Hur ofta kan man lämna blod?
- Var fjärde månad för kvinnor.
- Var fjärde månad? Men... Det är ju inga pengar alls, ju. Kan de inte dra från knävecken också? Jag har nog blod så det räcker och blir över. Jag skulle kunna lämna... ett par gånger i veckan.
- Gör du det.

Ack, ack, ack. Hade jag inte svimmat varje gång jag såg en nål skulle jag ränna till Blodcentralen stup i ett. 50 spänn och kakor? Drain away, fellas!

12 kommentarer:

vajl sa...

och jag som tänkte försöka sukta dig med halsband.. oläge alltså. vi kan förenas i vår fattigdom o glädjas åt att grammatik är gratis eller nåt. :)

FREDRIK sa...

Blodgivning är bra. Inte för ekonomiskt vinst dock (vilket jag ändå donerar till barncancerfonden), men du hjälper människor.

Nålen är inget att bry sig om. Bränner till i en 1/10-sekund sen ligger man där och nästan somnar.

Mysigt...

Linda K sa...

guuu vilket bra tips! blodbussen here I come! ta allt jag har och ge mig en check :D

/också fattig

vajlan sa...

ska jag berätta nåt upprörande om att ge blod? jag FICK inte ge blod för mitt samröre med folk ur andra rasgrupper!! gaaah!! fast jag är hiv-testad på längden o tvären. orkade jag skulle jag anmäla det till DO.

Lilla Duktig sa...

Kakor? KAAAAKOR?
Här får vi ostmackor.
Hur ocoolt är inte det?

Miss KeepYourDistance sa...

Vajl: Jag kan glömma allt vad halsband heter. Ursäkta, nu ska jag gå och kolla om jag kan hitta något ätbart damm bakom soffan.
Fredrik: Jag kan ta sprutor i munnen. Dock inte NÅGON ANNANSTANS på på kroppen. Jag har inte tagit stelkrampssprutan ännu. Jag mår illa bara jag ser en nål. Dock inte hos tandis. Märkligt. Jag kan ta en rätt upp i gommen utan att blinka.
Linda K: Hahaha! :D
Vajl: Jag håller med. Det låter för jäkligt. Så länge du är testad och testet inte visar något förstår jag inte varför su inte skulle kunna lämna....
Lilla Duktig: Jag tro man får kakor. Och saft. Tror jag... Eller så var det ostmackor, hahaha!

Mel sa...

Vi får typ renklämmor, ostmackor, skorpor och saft. Men man får fina presenter, typ cd-skivor, trisslotter och sånt. Och så är de så gulliga på bloccentralen och allt är så tyst och lungt....undrar när jag får ge igen?

Mel sa...

8:e maj tydligen, man kunde kolla det på nätet :)

Miss KeepYourDistance sa...

CD-skivor? Nice. :)

miss e sa...

Mel: Håller med om att det är lugnt och mysigt på blodcentraler, man kan riktigt slappna av och så frågar alla hur man mår osv. CD-skivor hade varit kul att få men vi får välja mellan trisslott, snygg t-shirt, presentcheck, skålar eller donera. Tycker det är bra alternativ. Allt man får äta och dricka efteråt tycker jag är gottigt också - älskar ostmackorna och kakorna!

Maria Byström sa...

50 spänn är verkligen ingenting. jeeze.

elin sa...

Meh! Här hos mig får man bara 30 kronor, vilket fusk! Och dessutom inga bullar, utan torra såna dära knäckebrödsmackor med någon äcklig pepparost i. Uäck. Men jag fick en bra bok och ont i magen av järntabletterna. Precis som det ska vara.