onsdag 11 april 2007

It's fuck bikini day!

Jag fick för mig att prova bikinis idag. När jag stod och poserade framför spegeln slog det mig plötsligt varför jag inte använder bikinis. Trosorna skär på ett inte alltför charmigt sätt in i sidfläsket och bildar en ny valk. En bikinivalk. Hur mycket jag än plågar mig själv på gymmet med magövningar i maskiner som ser ut att härstamma från äldre Medeltiden, så blir jag inte av med mina lovehandles. Instruktör är inte alltid lika med tajt rumpa och tvättbräda. I'm living proof. Det fanns en tid när jag på fullaste allvar funderade på att köpa en sådan där vidrig korsett som håller inne mage-rumpa-lår, en sådan som de gör reklam för på tv. Jag sjönk dock aldrig så lågt. I have some pride, goddammit!

Så. Nu sitter jag här med... sex bikinis som tillsammans bildar sex fina valkar.

Var ligger rättvisan i det? :(

16 kommentarer:

Fröken Lund sa...

Fast alla har vi skavanker. Av någon outgrundlig anledning så tror vi bara att vi är ensamma om dem. Jag tror att de allra flesta som kommer svara på det här inlägget är missnöjda med någon del av sin kropp. I själva verket borde vi bara titta på våra kroppar och tänka: Jag är inte perfekt, men jag är äkta.

Jag vill kunna gilla mig själv helt utan att vara perfekt. Måste man vara perfekt? Jag är långt ifrån perfekt.

Missy sa...

Jag läste en intervju med paret bakom Agent Provocateur (världens bästa/roligaste/dyraste) underkläder. Förmodligen var det i någon MYCKET seriös tidskrift. Förmodligen. De tyckte att det var viktigt att inte köpa FÖR STORA underkläder. Nej, för det var tydligen väldigt fult. Om det inte blev några valkar var kläderna för stora --> fula. Det har jag tagit till mig. Till fullo ;-)

Missy sa...

Jag menar; vem vill vara ful? Va? Kan du svara mig?

Malou sa...

Screw bikinis. Läste en artikel om burkinis för ett tag sedan, och boy - jag tänker anamma det. Heltäckande (ergo: ingen hudcancer), och inga skavanker syns. Håll utkik efter det vandrande tältet på stranden i sommar!

elin sa...

Burkinis...haha.. Det var inte en så dum idé faktiskt.

Anonym sa...

Check it out!

http://www.ntv.com.tr/news/258285.jpg

Gandhi sa...

Ni skämtar om om något som vissa människor använder av religiösa skäl. Är det inte lite osmakligt?

Fröken Lund sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Fröken Lund sa...

Gandhi: Vi skämtar inte. Läs ordentligt. Vi säger ju att det är ett bra alternativ. Inte bara för de som av religiösa skäl inte kan/vill visa kroppen utan även för kvinnor som inte kan/vill visa kroppen på stranden av andra anledningar. Exempelvis att man inte känner sig bekväm med det. Dräkten ser i och för sig inte ut som ett "tält" utan mer som en sån där "hajdräkt" som simmarna har nu för tiden. Jag tycker det är en skitbra uppfinning. Seriöst.

Miss Upsey Daisy sa...

Jag håller med fröken Lund. Jag tror att de flesta faktiskt är fullt upptagna med att tänka på sina egna kroppar att man inte tänker på andras.... Samt att man förmodligen inte ser det som personen i fråga tänker på. Jag är ganska hård att döma min egen kropp och tycker de flesta andra är väldigt fina..Tänk om man kunde vara lite mer positiv inställd till sig själv OCKSÅ.

Gandhi sa...

Vita västerlänningar som är missnöjda med sina blekfeta kroppar tycker att det är en bra idé att använda något som symboliserar det förtryck som muslimska kvinnor tvingas utstå dagligen. Burka är förtyck. Burkini är förtryck. Det är inget att skoja om.

Miss KeepYourDistance sa...

Fröken Lund: Att jag vill ha bort överskottsfettet på sidorna har inte att göra med att jag vill vara perfekt. Jag vill bara bli av med alla jäkla marsipangrisar. Jag har jojobantat större delen av mitt liv, till följd av att jag mått piss. Aldrig mer. Jag är långt ifrån perfekt. Jag vet förresten inte ens vad perfekt är. Jag har alltid varit missnöjd med kropp, men på senare tid har det vänt. Jag mår faktiskt skitbra. Men kärlekshandtagen ska tränas bort. Mina jeans passar inte, för fasen. :(
Missy: Hahaha! Jag ska komma ihåg det.
Malou: Jag har hört talas om det. Med risk för att göra Gandhi arg - det låter asbra! :D
Elin: Faktiskt. :)
Gandhi: Jag trodde du var... död. :O

Anonym sa...

gandhi:Det e väl inte vårt fel(om det nu e förtryck) att dom fortfarande vill ha på sig burkan. Och sen e det väl heller inte något med religion, bara något BS dom har kommit upp med. Lika mycket som det e religion att bära ett kors runt halsen.. I wont survive without my cross från H&M!
Nä, religion ska man få göra skämt om.
Är folk så dumma så att dom blir hjärntvättade på daily basis, så förtjänar dom inget bättre. (Å då pratar jag om ALL religion)

Em sa...

Haha, jag har samma problem. Min lösning: köp en storlek större bikinitrosor - voilá: inget som skär in. Eller sådana man knyter i sidorna, och knyt dem löst. Att de sen ramlar av i första bästa våg är en annan sak...
O, funkar också bra om det skär in lite i ryggen. Köp en bikini som knyts i ryggen och knyt den lite lösare. (och bada inte i vågor).

Mary Lady Luck sa...

Hade inte du köpt baddräkt?

Miss KeepYourDistance sa...

Em: Jag ska faktiskt knyta ett band i idan oh se vad som händer. Tack! :)
Mary: Jag har faktiskt två baddräkter, hahaha! Jag är en sucker när det gäller baddräkter. Tydligen... Men när det ska till att solas vill jag gärna ha bikini. Meh. Jag kommer ändå bara att ligga ner, så WTF. Valk schmalk. ;)