söndag 29 april 2007

Dagens jag fattar inte

Valborg. Jag kan förstå (eller, tja...) varför man vill dra på sig studentmössa och sjunga in våren med sånger om att vintern rasar ut etc., men jag är inte på det klara med varför folk super arslet av sig. Nyår - visst. Midsommar - visst. Valborg - varför?
Kan ju bero på att jag är 155 år. När jag var ung brukade jag sitta och kolla på kottar. Fanns det inga kottar fick man kolla på ingenting. Det var tider det.

6 kommentarer:

Fröken Lund sa...

He he he! Kottar, jag håller med. På den tiden då det inte fanns varken teve eller radio så var det kotteater för hela slanten.

Miss KeepYourDistance sa...

Precis. Folk idag är så sjukt bortskämda. :)

myrkyr sa...

Teori om varför det är ungdomsfylledag (HELT ovetenskaplig mig veterligen): Vuxna super, som du nämner, på nyår och midsommarafton. Ungdomar på lucia och valborg. Anledning? Det är helgdagar så man är ledig dagen efter men ändå mitt i terminen och tom mitt i veckan och således hinner man prata ihop sig. Nyår = mitt i jullovet och inte ok att ringa folk på julafton för att diskutera häxblandningar. Midsommar = ännu värre. Mitt i sommaren och hälften är tvingade att följa med till landet/på semester osv. Inte många vuxna (utan barn) firar lucia och valborg = supa ifred + att sh har bestämt att det är då ungdomar super.

Missy sa...

Själv tänkte jag kolla på kottar resten av veckan, men göra ett uppehåll i kott-kollandet på Valborg. Borde jag tänka om?

Melanie sa...

Prova fira Valborg i Uppsala du...det är inte för inte kvällen innan Valborg kallas för Kvalborg. Men jag kan inte bestämma mig om de syftar på Kvalborg som i att kvala in till den stora festen i morgon, eller Kvalborg som i att lida kval för att få festa i morgon. Fast det går nog på ett ut...

jessciab sa...

Kom till Uppsala så ska du få se på firande! Fast här heter det "Sista april" istället för Valborg. Redan idag på förmiddagen skådas människor med starköl på gatorna...