onsdag 11 april 2007

Can't we all just... get along?

När jag gick på gymnasiet hade jag en historielärarinna som var ondskan personifierad. Hon hade håret uppsatt i en stram knut; en knut som hon, när hon höll på att föreläsa om... säg... Gustav III, brukade lösa upp så det stålgrå håret föll långt ner på ryggen. Hon hade jävligt långt hår. Sedan satte hon upp den igen. Knuten. Bara sådär. Dessutom tuggade hon konstant tuggummi som hon ibland plockade ut ur munnen och rullade förstrött mellan två fingrar medan vi elever försökte fokusera på något annat, vad som helst, för att undslippa synen av hennes illgula nikotintuggummi som hon sedan stoppade in i munnen igen. Ryyys... Men det var inte det som gjorde att jag hellre stoppade tandpetare under naglarna än att gå på hennes lektioner. Det var hennes förmåga att få en att känna sig helt värdelös, som om man inte dög något till. Som när hon öppet dissade uppsatser inför klassen. Eller lät klassen dissa uppsatser som hon höll upp lite nonchalant och kraxade fram: Den här då? Av... Miss KYD. Vad, host, host, tycker ni om den? Själv tycker jag att den är ett ypperligt bevis på bottenlös okunskap. Vad tycker ni?

Jag hatade henne oh, så obeskrivligt mycket.

Jag satt och blogghoppade tidigare idag och trillade in på en blogg som tagit en skärmdump av "mest aktiva listan" på blogg.se och uppmanade folk att rösta fram de tre bästa respektiva tre sämsta bloggarna på listan - ett tåg folk gladeligen hoppade på. Det fick mig att tänka på min historielärarinna. För att inte tala om när jag gick på lågstadiet (come to think of it - mellan- och högstadiet också, jeez...) och stod och väntade på att bli vald på gympalektionen efter att majjen gett de tre ballaste kidsen i klassen uppdraget att dela in folk i lag. Sedan mådde jag lite illa och var tvungen att sitta med huvudet mellan benen en stund och andas djupt. Det blev för mycket med alla flashbacks. Vad är det för fel på världen? Jag hoppas att jag återföds som åkersork i nästa liv. Det är inte bra för mig att blogga. Nu ska jag gå och meditera. Rening. Jag behöver rening.

22 kommentarer:

Miss Upsey Daisy sa...

Fy så smaklöst. Det är ju nästan som Big Brother.

Miss KeepYourDistance sa...

Fuck, yeah. :(

Fröken Lund sa...

Ja fy fan för sånt där. Själv hade jag turen att vara rätt duktig i idrott och blev oftast vald ganska tidigt för att vara tjej, men ändå.. Man kände ju de andras ångest så väl som att den vore ens egen.

Jag hoppas verkligen att det inte är så längre. Att mina småsyskon slipper det där momentet i skolgympan.

Vi hade för övrigt en kvinnlig kemilärare på gymnasiet som behagade såga vem som efter eget skön. Hon älskade att peka ut någon som hon visste inte hade pluggat och sen bombardera vederbörande med svåra frågor.

Miss KeepYourDistance sa...

Fröken Lund: Om jag får nys om att majjen fortfarande gör så i mina småsyskons skola, då kommer huvuden att rulla. Vi hade inte riktigt det problemet med vår lärarinna, a k a Satan. Jag brukade vänta tills hon ställt en fråga, pejlat in någon som räckte upp handen och blixtsnabbt räcka upp min egen när hon sagt den andra personens namn. Det gav liksom en fin illusion om att jag kunde liiite. Mahahaha! Who am I kidding? Jag var dummare än tåget. :P

turbotrollet sa...

Du är utmanad om du vill, orkar och kan! xD

Em sa...

Ja shit, det är verkligen helt sjukt det där med att låta elever välja lag på gympan. Det var ju alltid samma personer som valdes först och sist. Usch vilken mobbing. Och varför var de alltid tvungna att välja de två populäraste kidsen som "lagledare"? Någon gång kunde väl de som alltid blev valda sist istället få välja. Aaaarrrggghh.

hedgehog-sara sa...

jag hade en mattelärare som delade ut proven efter hur många poäng man fick. Lotta fick alltid först. Alltid. En gång hade hon mer än max på ett prov - för att hon svarat så bra på en fråga.

lucy sa...

men vi är här nu! vi - den nya (bättre) generationen lärare - som faktiskt kommer ihåg hur det var själva...

jag vet iaf hur jag INTE vill va som lärare. men det är rackarns svårt att komma på hur man blir en sån lärare man VILL va. hugaligen.

miss e sa...

Hej du. Du har säkert redan glömt det men det blir ingen bio för min del idag, hinner inte. Har glömt mobilen hemma också så hoppas du ser det här ifall du nu faktiskt kom ihåg det. Kram

P.s. Vad menar du med att du VAR dummare än tåget? He he he... D.s

vajlan sa...

men å andra sidan är du ju hejdlöst populär idag? kanske t o m har sin upprinnelse i de upplevelserna lite grann? du & Jonas Gardell liksom. ;) galen igenkänning för mig hursomhelst. tyvärr.

vajlet sa...

jag hade en gympafröken som brukade säga Vajlet håller tyst- fast hon använde mitt efternamn- även gånger jag inte var där, vilket var ganska ofta just för att hon var så jäla tyken. det ska KÄNNAS sa hon hela tiden, även när man sträckt sig eller hade håll. kärringjävel. det är ifrån såna jag har tanken att gympafröknar är såna som militären ratat. ännu i denna dag, fyrtio + som jag är!

lameilleuse sa...

Det där elitistiska beteendet är ju vida utbrett i Frankrike. Hela skolsystemet är uppbyggt på rangordning och alla franska skolbarn vet från 6 års ålder (ja, kanske t.o.m. i maternelle, vad vet jag) vilken "plats" de har i klassen.

Helt vedervärdigt och fruktansvärt förödmjukande.

Mary Lady Luck sa...

Lame, lame, lame. Finns ju ingen som helst poäng med att välja de sämsta bloggarna eller på annat sätt uppmärksamma något som någon inte är så bra på. Alla suger ju på något liksom..

Anonym sa...

man undrar ju fan varför gympalärarna gjorde sådär..att de valde ut de "coola" ungarna som sedan fick välja vilka de vill ha med i laget...jag menar, vad vinner läraren på det? det måste väl gå fortare att ge alla ett nummer och på så sätt bilda "slumpgrupper". men det måste vara så att läraren njuter av att se kidsen plågas. läraren känner nog att "fan vad skönt att det inte är jag som står där och blir vald sist..".

Cax sa...

GAH.DET.KRYPER.I.KROPPEN.
Tuggumigrejen var lite... *BROAUPH*
Sorry kräkades lite där...
Jag mår bättre nu...jag mår bättre nu...DO NOT *BROAPH*

Anonym sa...

Usch och fy.

Får också hemska flashbacks...

Miss Upsey Daisy sa...

Ho Ho Miss KYD. Kom tillbaka nu :-)

Miss KeepYourDistance sa...

Turbotrollet: Vad glad jag blir att du gillar det jag skriver. Jätteglad. Jag har dock så himla många favoriter att det är omöjligt att välja ut endast tre... :)
Em: Precis. Jävla gympalärare. :(
Hedgehog-Sara: Är det inte dödsstraff på sådant? Jag är bombis på att det är så. Sncka om att jag hade fått mitt prov fetsist, hahaha! Jag suger på matte. ag kan inte räkna ekvationer om mitt så hängde på det. (That's so sad...)
Lucy: Jag är säker på att du är en kaononbra lärare. No doubt about it. ;)
Miss E: Jag hade inte glömt, men jag antog att du skulle höra av dig om det blev något. Jag är helt enkelt för lat. Jag hade ju pass, så det hade ändå inte gått. Och låt mig tillägga - ha ha ha. Ha. Not. :P
Vajlet: Jag tror att dagens gympalärare är mer pedagogiska. Gode tid. Jag hoppas i alla fall att de är det... Ingen ska behöva gå igenom sådan skit.
Lameilleuse: Jag håller helt med.
Mary: Visst är det så. Fasen. Jag blir helt galet arg när jag tänker på det. Någon ska ha spö. :(
Anonym: Ja, det måste ju vara något sadistiskt drag som gör att man går loss på att se andra förödmjukas. Fuck.
Cax: Håll huvudet mellan knäna, hahaha!
Maria: Idag kan ju du dock stoltsera med dina kunskaper i kampsport och kicka ner sådana där idioter. Ska vi sadla om och bli gympalärare? För att shapa upp lite i sadistträsket? :)
Miss UD: Hahaha! Jag har tonvis att läsa. But I'll be back. ;)

Bling Bling Girl sa...

Vilken elak ragata! Vissa borde inte få vara lärare. Dom borde införa psykopat/sadisttest på lärarlinjen så att den där typen av människor inte fick bli lärare!

Anonym sa...

[url=http://www.cheapcanadagooseparkas.ca]canada goose kensington parka[/url] The circulation of this newspaper brought a breakthrough in the Indian media industry. [url=http://www.busesbitermi.com]beats by dre[/url] Lvmnkx
http://www.christianlouboutindiscountsale.co.uk [url=http://www.ogrelarp.com]Canada Goose Shop[/url] Sexidr [url=http://www.pandorajewelryukonsale.co.uk]pandora uk[/url]

Anonym sa...

[url=http://www.cheapcanadagooseparkas.ca]canada goose kensington parka[/url] How did it come into being? The UGG Tall Boots were first used in World War I by pilots and they were used by most Australians as a way to keep their feet warm in winter. [url=http://www.busesbitermi.com]beats by dre[/url] Bijmzz
[url=http://www.christianlouboutindiscountsale.co.uk]christian louboutin outlet[/url] [url=http://www.ogrelarp.com]Canada Goose Shop[/url] Fapipt [url=http://www.pandorajewelryukonsale.co.uk]pandora Sale[/url]

Anonym sa...

[url=http://www.cheapcanadagooseparkas.ca]canada goose down[/url] This sometimes creates new fashion crazes that are welcomed and accepted, but other times the fads are ridiculous and make all participants look like morons.. [url=http://www.busesbitermi.com]beats by dre[/url] Udcwwk
http://www.christianlouboutindiscountsale.co.uk [url=http://www.ogrelarp.com]Canada Goose Shop[/url] Xtsvmo [url=http://www.pandorajewelryukonsale.co.uk]pandora jewellery[/url]