fredag 13 april 2007

För många blå drinkar är inte bra för bloggandet

Det slår mig när jag sitter och läser om Thatcher och Falklandskriget att jag vet så oerhört lite. Om allt. Det enda jag egentligen är riktigt jäkla bra på är att trycka in så många svordomar som möjligt i en och samma mening. (Gränsen mellan att vara charmigt vulgär och bete sig som en sjöman är hyfsat hårfin. Jag gick över den för oh, så länge sedan. Jag är bortom all räddning.) Min hjärna kan bara ta in lite information i taget - information som den, tyvärr, filtrerar bort till fördel för andra, mindre intressanta, saker. Som hur många kalorier det är i ostkaka. Var jag bor. Vilken dag det är. Sådana saker. Men jag vill veta mer. Jag vill kunna mer. Det är så mycket jag vill - så mycket, så mycket, så mycket. Jag vill bli världens bästa aerobicsinstruktör. Jag vill fördjupa mig i modern fransk och engelsk skönlitteratur. Jag vill veta mer om Vietnamkriget. Jag vill veta mer om Koreakriget. Jag vill läsa Flugornas Herre. Jag vill kunna ställa mig upp och recitera en aplång dikt bara sådär. Jag vill veta varför Afrika ser ut som om någon tagit en linjal och skissat ut gränser på måfå. Jag vill veta hur man lyckas göra kladdkaka kladdig. Jag vill veta hur man får bukt med sin hy. Jag vill veta varför i helvete jag inte har några pengar när det är oh, så långt kvar tills nästa studiemedelsutbetalning. Jag vill veta varför mina jeans inte passar. Jag vill veta varför mitt humör hoppar upp och ner som en känguru på uppåttjack. Jag vill veta mer om Paris. Jag vill veta mer om Monet. Manet. Degas. Allt. Jag vill veta allt. Framförallt hur jag på ett någorlunda vettigt sätt förklarar, för folk som artigt frågar mig vad jag har för planer i livet, att jag vill veta vad syftet är. Med allt. Vad allt det här ska leda till. Och jag vill veta varför jag verkar vara DEN ENDA MÄNNISKAN I VÄRLDEN SOM TÄNKER PÅ DET - KONSTANT!
Jag vill veta hur det kommer sig att jag först nu börjar intressera mig för saker. Att jag först nu börjar bry mig om vad som händer i världen. Fast det är väl bra. Antar jag. Bättre sent än aldrig.

Det är fredag idag. Fredag är en bra dag. Varje dag är en bra dag. Det spelar ingen roll om drinken man håller i näven smakar äckelpäckel. Meh. C'est la vie.

Nu ska jag googla Koreakriget. Ha en fortsatt trevlig fredagkväll.

Scheisse, den här drinken är vidrig.

15 kommentarer:

Fröken Lund sa...

*muah*

Lovar att maila snarast. Har varit mycket bara. Förresten, jag vill också veta allt. Men det tar sån tid att lära sig det.

Tätortstimotej-anna sa...

Ang. Afrika: Ungefär det hände. Jag minns inte exakt var, men någonstans i beneluxområdet under den tidiga kolonialtiden. Det hade bestäts att man (Eurpeeiska matkhavare) inte skulle tjafsa och kriga om de afrikanska kolonierna, utan s&amnl;tta sig ner och komma överens. Vilket ledde till linjalsgränser, vilka i sin tur ledde till generationer av inbördeskrig, såklart. Ska leverera exakta fakta om jag hittar.

Tätortstimotej-anna sa...

- hemma hos Leopold II av Belgien (som sparade Kongo som sin privata egendom (testamenterad till belgiska staten.))
- Okej, inte i b&oum;rjan. Men så småningom.
- Re: meningen med livet: du och tretusen filosofer :)

Mary Lady Luck sa...

Angående Afrikas gränser så har tätortstimotej-anna rätt, det var Berlin-konferensen. Wikipedia är ju annars bra, själv glor jag på Discovery och sprängfylld av fakta om till exempel pencilinets uppkomst.

Anonym sa...

Tja om du jobbar de långa nätterna så har du massa tid att googla fram all kunskap du vill veta, särskilt efftrsom din arbetskamrat (den glada timvikarien från Jkpng) skall ha med sig den bärbara datorn till jobbet :o)

Annarki sa...

You are not alone out there med alla frågor, det kan jag lova! Har för övrigt ett jättebra kletkladdkakerecept att dela med mig av.. Trevlig lördag!

Miss Upsey Daisy sa...

Vill lägga till att för mycket bubbel fredag kväll är inte bra för träningsambitionen lördag förmiddag.

Man kan bli lite tung i huvudet nämligen.

Bling Bling Girl sa...

Men det är ju underbart att du är så nyfiken och hungrig på att få veta mer om så mycket.
En sak kan jag hjälpa dig med. Det där med kladdkakan: Allt handlar om tiden i ugnen. Har man den inne för länge så blir den torr! Nu är jag ju inte fullt så hjälpsam så jag skriver ut någon tid och det beror inte på någon underliggande elakhet från min sida utan bara att jag inte vet hur stor formen du bakar i är eller hur din ugn är. (Alla är lite olika har jag märkt. Må vara att alla har samma grader men 200 grader på en ugn verkar vara nått annat på en annan. Förklara gärna det någon!)
Meningen med livet: Well sanning kommer man om inte med huvudet på spiken så i alla fall rätt nära man får barn. Både när jag fick sonen och Lilla damen så fylldes jag av någon sorts AHA!- upplevelse, typ det är DET HÄR det handlar om!

Cax sa...

Pfft!

Försök då att kommentera ett inlägg när du har druckit lite!
Försök att komma ihåg allt som stod i blogginlägget...GAH!
Att blogga när man är full är inte svårt...det är bara att skriva.
Ehh nu är jag lite osäker på om det var detta du tog upp i ditt inlägg...ska genast publicera detta inlägg och kolla om så var fallet! :D

vajlanbajlan sa...

merde vilket najsigt inlägg. förut orkade jag inte läsa för bokstäverna hoppade men nu så. du är så bra.

Em sa...

Jag vill också veta allt men känner ibland att jag inte vet någonting. Alla krig och de flesta historiska händelser (förutom WW 2 och Franska Revolutionen)och mycket geografi (floder, berg, afrikanska huvudstäder) fastnar helt enkelt INTE i min hjärna hur mycket jag än försöker. Jag har testat att skriva ner en massa information och plugga in det, något jag annars är väldigt bra på, men det funkar inte heller.

Så nu struntar vi i det där tycker jag! Jag är i alla fall bra på matte och vet hur man gör en bra kladdkaka: ta ut den fem minuter innan den ska vara klar. Vips: kladdig!

Asha sa...

Jag var för sent ute, Afrikas gränser och kladdkakan redan avhandlade.
Men jag vill också veta allt sånt där.

Missy sa...

När du kommit på svaret kan du väl berätta för mig? Ok?

Anonym sa...

Miss you ;-)

Miss KeepYourDistance sa...

Fröken Lund: Känn ingen press. Jag har också pissmycket att göra.
T-Anna: Hahaha! Tack, tack.
Mary: Wikipedia är väldigt bra - sedan om det är en 100%-igt tillförlitlig källa vet jag inte, men jag kikar in dit rätt ofta. Fasen, jag vill ha Discovery. Och Animal Planet. Och History Channel. :(
Anonym: Hahaha! Låter bra. Oroa dig inte. Jag är garanterat där i sommar. Oh, the glamour! THE GLAMOUR!!
Annarki: Har du? Nice. Så det finns alltså människor som knäckt hemligheten med kladdig kladdkaka?
:)
Miss UD: Hahaha! Sant.
Bling Bling Girl: Jag har också hört det där med att man får svar på mycket när man blir föräldrar. Men jag får nog gå ovetandes ett tag till. ;) Min form är... tja... 25 cm i diameter och min ugn är en vanlig ugn, hyfsat modern.
Cax: Hahaha!
Vajlan: Hoppade, säger du? :)
Em: Jag har också hört det där med att man ska ut den tidigare. Men jag misslyckas iaf, hahaha! Och jag suger på matte, BTW. :)
Asha: Du får joina min klubb. :)
Missy: Absolut! :)
Maria: För många böcker och för lite bloggande gör Miss KYD till en rätt tråkig gammal gumma. Jag vet. :(