torsdag 22 mars 2007

För fa...

Grammatiktenta på måndag. Varför sitter jag här? 200 sidor kvar att läsa i Remains of the day som ska lämnas tillbaka... idag.
Remains too much for me too handle. Fuck.
Det blir med största sannolikhet engelska fortsättningskurs till hösten. Men jag tvivlar på att man kommer vara villig att anta någon som inte tagit sina poäng. Jag vet att jag kan knacka in allt som ska knackas in, men jag kommer inte över den sabla tröskeln. Det är något som håller mig tillbaka. Att läsa artiklar om hur man kan lyckas i livet utan någon som helst utbildning gör inte saken bättre. Jag ser framför mig hur jag hoppar av franskan och engelskan och sitter hemma i morgonrock och försöker spåna fram ett framgångsrikt koncept med katten som enda sällskap. Ingen vill umgås med mig längre eftersom jag slutat duscha och kamma mig. Det slutar med att jag hoppar från hustaket, övertygad om att jag är en havsörn.
Jag hatar sådana där artiklar. De får mig att tro att jag minsann också kan komma på något tokbra, men när jag väl sätter mig ner och funderar kan jag bara komma på saker som redan uppfunnits.

Kitchen Wizard
En sådan där mojäng som man kan göra gurkgirlander med
Handkräm som luktar ananas
Engångsrakhyvlar
Choklad

Se. Allt har redan uppfunnits. Allt.

10 kommentarer:

Malou sa...

Gaaah, har ni kommit till The Remains of the Day nu? Hade lyckats förtränga den jävla boken. Död åt Ishiguro!

Miss KeepYourDistance sa...

Jädrar i havet vad tradig den är. Alltså, jag skojar INTE när jag säger att jag frickin' somnade på spårvagnen när jag satt och läste den. Maaah! Jag vill ge alla böcker en chans och Ishiguro's Family Supper var intressant att tolka, men wtf? Den där butlern i Remains of the day borde seriously ta ut kvastskaftet ur röven och LIGHTEN THE FUCK UP.

Upprörd. :P

Missy sa...

Alltså: Grammatiktentan är döden. inte den praktiska delen, den är en bit av en kaka. Men det teoretiska... Ack. Hon som skriver detta gjorde fö den tre gånger. Eller var det fyra? Låt dig inte skrämmas av det, du är säkert mycket, MYCKET, klokare än jag var (herregud, du har ju 155 år på nacken, jag var bara 19 när jag gjorde den...). The Remains of The Day? Psst! Kolla analyser på nätet. Men säg inte till någon att jag har sagt det. Lova!
Så, off you go! Ät lite chokladglass och tentaplugga inte för mycket :)

Anonym sa...

Jag är inte ett dugg orolig för din framtid. Med kreativitet kommer du gå långt. Dessutom är språk idag sådan konkurrensfördel att du anar inte.

Att kunna uttrycka sig i tal och skrift är så viktigt. Att sedan ha en kultuell allmänbildning är superbra. Affärer handlar inte om pengar- utan om möten med människor!

Däremot så har VG ingen som helst betydelse om du inte vill forska. Ingen kollar betygen, så det är examen och poängen som är viktiga inte att stressa fram VG.(även om jag tycker det är helt rätt att få VG om man pluggar ordentligt).

Allt löser sig. heja!

Bling Bling Girl sa...

Grammatik kan ta död på ungefär vem som helst, men jag ska hålla tummarna för att du grejar tentan i alla fall.
Föresten: Är det någon som kommer på nått nytt så är det väl DU!

Miss KeepYourDistance sa...

Missy: Jag är bara lite låg just nu. Jag ska ge boken en chans till. Grammatiken är ingen större fara på taket. Fixar jag fransk grammatik ska jag nog klara den engelska. Jag drar mig för att kolla analyser på nätet, även om det finns en veritabel guldgruva där ute. Det får bli den absolut sista utvägen...
Maria: Hahahaha! Skratta inte ihjäl dig nu, men jag skulle jättegärna vilja forska. Synd bara att jag är så satans lat. Men jag ska kämpa. Heja mig! Och tack! :)
Bling Bling Girl: Jag tror inte att den som rättar mitt grammatikprov upskattar om jag kommer med något nytt. Men jag ska skriva något finurligt bara för att se vad som händer. Grattis igen! :)

vajlan sa...

klart du kommer ut på andra sidan o med glans också!

med sextiosex spänn lär det inte bli några halsbandsköp, DET var ju tråkigt haha.

vad skulle jag säga eg? jo, jag tänkte uppfinna en bananhållare så man slapp mosade bananer i väskan o så gjorde nån annan den!! gaaah!!
jag bojkottar den bafatt!

Missy sa...

Fasen också!!! Jag har aldrig fuskat på något i hela mitt liv. Nu såg jag äntligen en chans att släppa fram min inneboende fuskare för att hjälpa en medmänniska. Och vad är tacken? INGENTING?! Nej, nu lägger jag ner det här och äter några Oreo's istället. Hrmpf!

Mary Lady Luck sa...

Ananaschokladgirlang då? Den finns inte än väl?

Miss KeepYourDistance sa...

Vajlan: Äsch, studiemedlet kommer snart. Hurra! Ska betala räkningar och sedan är jag säkert pank igen, men halsband blir det. Någon gång, hahaha! Jag såg att de hade bananhållare på Designtorget. Det var skitmånga kvar, de säljer säkert uselt. :)
Missy: Ehum. Jag är inte lika präktig som jag låter. Believe you me. :P
Mary: Där sa du något...