fredag 16 mars 2007

Mensdrömmar

Häromnatten drömde jag att någon hade satt in 110 000 kr på mitt konto. Inte en miljon. Inte 500 000. 110 000. Varken mer eller mindre. Och det är ju inte så illa. 110 000. Bara sådär. Minns att jag i drömmen satt och funderade på vad jag skulle köpa för pengarna. Av någon bisarr anledning var det första som poppade upp i huvudet: en dyr väska på NK. Av alla saker. En jäkla väska. Nog för att jag gillar väskor. Men om jag hux flux hade över 100 000 spänn på kontot skulle jag (förhoppningsvis) sikta lite högre.

Natten till idag (Ehm, inatt?) drömde jag att jag avtjänade ett två-årigt fängelsestraff i någon gudsförgäten liten håla utanför... jag passar nog på att avslöja var. Jag vill inte förolämpa någon.
Det var varmt, kvavt och jävligt deprimerande. Bara tanken att sitta i det där rummet (beigt dessutom) var så vidrig att jag seriöst funderade på att hänga mig i lakanen. Två år skulle jag sitta där. Och det var min första dag. Mitt brott? Jag hade snott ett halsband på H&M. För 39 spänn. Inget ont om H&M, men jag vill tro att om jag någonsin begår ett brott som innefattar stöld, då handlar det om roligare saker än plasthalsband som går sönder efter två dagar.

Jag vaknade alldeles kallsvettig, övertygad om att någon skulle skära mig med en slö bordskniv. De där fängelsebrudarna är inte att leka med. I know. Jag har sett det på tv.

6 kommentarer:

Missy sa...

Även om du köper en dyr väska på NK så har du förhoppningsvis liiiite pengar kvar. Förhoppningsvis. Annars vill jag inte veta vad väskorna kostar när du sover.

Miss KeepYourDistance sa...

De var dyra. Jävligt dyra.

Fröken Lund sa...

Och jag drömde att jag ströp en tjej till döds. Undrar om jag hade en föraning om att klänningen inte skulle bli ren, för tjejen i min dröm var misstänkt lik kvinnan på kemtvätten. Morr..

vajlan sa...

varför inte drömma om att sno en skitjävladyr väska på NK ena natten (and get away with it) och sen köpa marsipangrisar och bikinis för 110.000 nästa natt? bikinis som passar i väskan så klart. det verkar najsigare.

Anonym sa...

Själv började jag träna självföresvar efter att ha sett kvinnofängelset. enkom därför ;-)

Miss KeepYourDistance sa...

Fröken Lund: Jag undrar om det där betyder något när man tolkar. Att drömma att man tappar alla tänder ska ju tydligen betyda något. Jag kommer bara inte ihåg vad. :/
Vajlan: Min hjärna tillåter inte att jag drömmer så roliga saker. Jag måste liksom straffas i drömmen. Ordentligt. Jag hatar mina drömmar. Jag var helt knäckt efter att ha drömt det där - när jag insåg att det inte fanns 100000 spänn på kontot blev jag skitledsen. :(
Maria: Det gick en serie för längesedan som hette "Bad girls" på trean eller fyran, minns inte riktigt vilken kanal. Där gjorde de alla möjliga hemska saker. Ryyys.