torsdag 22 mars 2007

Snark

Jag förstår inte. Sitter det någon och väljer ut de absolut tristaste (förutom Timmarna med Rita - den var himla bra) böckerna i världshistorien till den skönlitterära delen av engelskakursen? Det finns roligare böcker. Jag vet att det finns det. Till och med bleedin' Jane Austen hade varit bättre. Jag är inches från att somna. Inches. Väck mig när den här terminen är slut. Snark.

Camus! Hugo! Duras! Balzac! Sartre! Stendhal! Gary!

Jag saknar er så himla mycket.

10 kommentarer:

Missy sa...

Yep. Det är jag som valt ut dem. Moahahahaha!

Missy sa...

Men vaf... innebär det här att de inte bytt ut kurslitteraturen till Engelska A NÅGONSIN???

Miss KeepYourDistance sa...

Typ.

Malou sa...

Har ni/ska ni läsa TheGod of Small Things? DEN var sjujävla bra!

Miss KeepYourDistance sa...

Min kille läste a-kursen för en sisådär 6 år sedan. Han läste den boken och har den i bokhyllan, men ska JAG läsa den? Nä. Sula står på listan, vilket ska bli kul eftersom jag gillar Toni Morrison, men Ishiguro - nä. Och Enduring Love - hallå? Bläddrade nyss igenom den. Verkar sptråkig. Scheisse, vad sur jag låter, men när jag läste franska var det en ren fröjd att läsa böckerna. Det känns inte som om de här böckerna speglar den engelska litteraturens utveckling genom tiderna för fem öre. De speglar ingenting. Visst, Ishiguro skriver bra. Väldigt bra. Språket är otroligt vacker i Remains of the day, men det räcker inte. Bättre böcker än så här MÅSTE det finnas. Jeez.

vajlan sa...

eftersom du inte dissar de franska klassikerna kan det ju inte heller hänga på det, att du är en dissig typ allmänt, inte gillar litteratur o särskilt onya böcker. alltså måste de böcker de valt VARA tråkiga. det känns väl bra att ha rätt? :D

hör jag till dem som får dig att känna dig gnällig genom perspektivskiftet? jag hävdar bestämt att allas kors är lika tunga för de som bär dem, även om jag själv kräks på somligt gnällande. du har ju självironi för det mesta, det gör mkt mer lättsmält så gnäll på du! :)

lucy sa...

jag tycker ändå att det låter ganska hyfsat... 'Enduring Love' hade jag gärna läst, så den läste jag senare. jälla skum, men ändå, jag gillar den. (fast hans bästa är Atonement, den skrev jag uppsats på, vill du koppa? :)

vi fick läsa höjdare som The Woodlanders och The Prime of Miss Jeans Brodie. Precis. vilka är det?

men jag skulle gärna göra om det nu.

lucy sa...

nä, Jeans heter hon ju inte.
*tsss*

Mel sa...

Vad är det för böcker du måste läsa?
Synd att de är så trista, det finns ju så mycket bra böcker på engelska!
Föreslå Laurie Lee för läraren, min absoluta favoritförfattare och massor med "fin" kred för han är en "erkänd" författare. Dessutom är han död och skrev böcker på 30-talet och det gör ju saken extra fiiin. :)

Miss KeepYourDistance sa...

Vajlan: Jag kanske överdriver lite. Jag skyller på att de böcker jag fick läsa på franskakurserna var helt lysande bra. Jag nästan lipade när jag läst ut en del - jag ville inte att de skulle ta slut. Speciellt La vie devant soi och Le père Goriot. Och L'étranger. DET KÄNNS SJUKT BRA ATT HA RÄTT!!! :D
Lucy: Jag är en klagomaja. Jag ska läsa alla böckerna och hålla klaffen. Det är bara bra att tvingas läsa lite... annat.
Mel: Det ska jag banne mig skriva på utvärderingen. Ska kolla upp honom. Tack för tipset! :)