torsdag 7 december 2006

Det gör nog ont när folk slår en... där nere.

Bondkvällen, ja. Jo, det var väldigt trevligt. Gratis är ju aldrig fel. Och salongen var imponerande stor. Så värst mycket mingel blev det i och för sig inte, då jag inte känner en kotte, men, men... Stod mest och såg dum ut. Vad? Socialisera i alla fall? Med okända? Hahaha! Jag har faktiskt fått lära mig att man inte ska prata med främlingar. Så det så.
Hur som helst.
Gissa vem som drog på sig klänning kvällen till ära?
Och strumpbyxor?
Och kammade sig*?
För att sedan upptäcka att folk skitit i dress coden.
(...)
Men filmen var bra och Daniel Craig var trevlig att titta på** - trots att jag satt millimeter från den jättelika duken och kunde inspektera varenda liten por. Det är bara en sak som jag inte blir klok på. Alltså, att Bond ligger med allt som kommer i hans väg är ju inte min ensak, nooo sireeee... Jag undrar bara om det råkar vara brist på manliga agenter vid MI6 (eller whatever), då man hela tiden envisas med att ge honom kvinnliga medhjälpare som springer runt i hot pants (Denise Richards***/The world is not enough) och djup urringning (alla andra). Och väldigt rött läppstift.

*Jeez, jag behöver verkligen komma ut mer...
**Bond naken Bond naken Bond naken (och torterad, men ändå)
***Dr. Christmas Jones - ahahahahahahaha. Ahahahahahaha. Ahahahahahahaaaaaaaaaaaaaa.
Allvarligt. Hur stenad var inte Ian Fleming när han skrev sina böcker? Dr. No? Money Penny? Pussy Galore? Öh...

11 kommentarer:

Mel sa...

Jag har inte sett nya Bond rullen men det där med naken och torterad...jag reagerade på samma, något sjuka, sätt i den mycket gripande scenen i Sagan om Konungens Återkomst där Sam kliver in och räddar livet på Frodo i orcnästet på gränsen till Mordor. Mycket rörande, Sam som hjälte, räddare sin bäste vän ur orcernas klor genom att bli en modig krigare, en scen som alltid har mig i tårar när jag läser boken. Men i filmen? Nix, allt jag kan tänka på är Elijah Wood naken Elijah Wood naken Elijah Wood naken wooohooo! Inte något man skryter om inför sina Tolkien galna vänner...

dddd sa...

Allt jag kunde tänka på när jag såg den scenen var hur söta Sam och Frodo var tillsammans. Synd bara att Sam var tvungen att gå och gifta sig och skaffa en massa ungar. Fast, tja, kanske lite svårt att ha ett distansförhållande när den ene är i Landet-långt-där-borta och filosoferar med alverschmalver.

Mel sa...

Jo, de var ju söta tillsammans. Men i filmen utelämnade de ju den bästa scenen, den där Sam vakar över Frodo som sover med huvudet i Sams knä. Det är ju strax innan Shelob kommer och bråkar.

dddd sa...

Undrar vad Tolkien hade tyckt om att hans böcker blivit Hollywood mjukporr? Hmmmm...

Caravaggio sa...

A. Om Gud hade haft för avsikt att människor obehindrat skulle mingla med folk man inte känner i en biosalong hade han inte uppfunnit alkoholen. Johannes 27:3

B. Kamm är bara för folk utan naturligt fall.

C. Dr Christmas Jones som namn är förståeligare än Denise Richards i en Bond-film.

dddd sa...

So true.
So very, very true...

Kerstin sa...

Åh, klänning och allt - jag slår vad om att du var läckrare än Eva Green. Heja Camilla.

dddd sa...

Kerstin: Hell yes! Hahahaha! :D
Maria: Se den! Den var jättebra! Men, yikes, obehaglig tortyrscen... Jag har förresten just köpt (jepp, KÖPT, inte laddat ner) nya Bond-låten med Chris Carnell. Den är grymt bra! :)

Chribbe sa...

Och glöm inte Plenty O'Toole.
"I'm Plenty."
"Of course you are." (med Connerys skotska dialekt).

Anonym sa...

Bästa namnet på en karaktär i en bond film är: "Dr. Holly Goodhead" i filmen Moonraker som måste ses som ett komiskt mästerverk, den roligaste bond-filmen efter "never say never again". Bond borde alltid vara 50% förutsägbar storry: "biljakt, båtjakt, skidjakt, möte med M och Q" , "intågandet på ett casino för att beställa en try marti och piska bond-skurken i något av spelen", "använda någon av prylarna som Q fixat", "förstöra bilden som Q fixat", "scenen då Q gråter över all övertid han måste lägga ner".
Och till sist avslutningen då bond har lite rajtan-tajtan med bond-bruden samtidigt som han drar en torr vits i stil med:
[från "The World Is Not Enough"]

Bond: [in bed with Jones] I was wrong about you.
Dr. Christmas Jones: Yeah, how so?
Bond: I thought Christmas only comes once a year.

Bond är som att köpa en pizza på hörnet: även om pizzan inte är så bra så vet du exakt hur den smakar för att du har ätit där flera gåner förr.

dddd sa...

Chribbe: Hur kunde jag glömma Plent O'Toole? *mental head-slap*
Programmeraren: Jag tror jag ska publicera den underbara kommentaren som ett inlägg. :)