tisdag 5 december 2006

Två ögon och en mun

Sitter och läser Metro på en halvtom spårvagn, minding my own goddamn business, när jag plötsligt hör en skrovlig röst längre bak i vagnen säga på extremt bred göteborska: Vill du bli min flickvän? *rap*
Yay.
En alkis. (Fuck politiskt korrekt. Jag är för sur för att komma på något bättre/snällare. Dessutom var han en alkis. Faktiskt.)

Min hjärna: Ignorera honom. Om du ignorerar honom lämnar han dig ifred. Lalalalala.
Min mun, artigt: Nej, tack.
Min hjärna: Knip käft nu, Camilla. För helv...

Alkis (knuffar till sin polare som halvsover på sätet bredvid): Hörde du? *rap* Hon vill *hick* inte vara ihoooop me' mig... Öh?! Du, bruden! Vad heter du?
Min hjärna: Ignorera honom.
Alkis (skriker argt): Vad heter du?
Min hjärna: Svara inte för fan.
Min mun: Karin*. Jag heter Karin.

Hör hur alkis (ja, jag tänker fortsätta referera till honom som det) reser sig och stapplar fram i vagnen.

Min hjärna: Han vill nog bara ha en tidning. Han kommer inte hit. No worries. Noooo worries....

Här ställer sig alkis precis bakom mig och rapar högljutt.

Min hjärna: Fanfanfanfanfan. Låtsas läsa nu och bry dig inte. Du ska av om... 8 hållplatser. Brace yourself.Och jag hade kanske kunnat braca mig själv. Förmodligen. Jag har inte jätteont av alkisar. Så länge de inte pillar mig i håret. Och det gjorde just den här alkisen. Han tar ett rejält grabbatag om mitt hår och vrålar: Asså, vad faaa-aaaan är det här? Vad ska det här föreställa? Ditt hår *rap* ser ju ut som två ögon och en mun**. Vem har *snörvel* gjort det här? Vicken jävvvvvla frisör har gjort det här? Fy fan vad du ser ut. Ska man se ut så här nuförtiden? Unga tjejer... Va? Ska de vaaaa så?
Min hjärna: Vrååååååål! Red alert, red alert! Smutsiga händer som gud vet var de har varit tallar dig i h å r e t! Gaaaaah!
Min mun (Hackar fram): Vänligen. Avlägsna. Dig. Från. Mitt. Hår. Tack.
Alkis: Två ögon och en mun**. Men det ser ju för jävligt ut. *mutter* Har du kammat dig idag? Vad blek du är, förresten. Är du med barn?
Min hjärna: Du ska dö en plågsam död. Du får en blixt i skallen när du går av vagnen. Divine justice. Det kommer att bli så. Det kommer att bli så. Jag VET att det kommer att bli så.
Alkis (släpper mitt hår): *Rap*
Min hjärna: Lugn och fin nu. Måste tvätta håret, måste tvätta håret...
Alkis: Vill du ha en öl, Karin?

Här bytte jag vagn.
End of story.
Imorgon ska jag boka tid hos frisören. En annan frisör.

*Jag tar alltid till det namnet när främmande människor frågar vad jag heter. Exotiskt värre. Ska säga Marguerite i fortsättningen. Häftigare.
** Syftar på mitt uppklippta hår. Antar jag.

Inga kommentarer: