tisdag 5 december 2006

Pust

OK.
Nu kryper jag till korset.
Snälla, se inte ner på mig.
Lova!
Jag gick dit i alla fall.
Till H&M.
Jag erkänner.
Jag sällade mig till den hysteriskt stora skaran av skrikande tjejer (jag skrek dock inte) som stormade butiken kl 10 imorse. Jag trodde faktiskt inte att jag skulle gå dit - jag menar, specialdesignade H&M-kläder är fortfarande, öh, H&M-kläder. Enda skillnaden är att det sitter en dyrare prislapp på. Men jag pallrade mig ändå iväg till Avenyn, stönade inombords när jag såg kön som ringlade sig långt upp mot Götaplatsen och funderade skarpt på att vända på klacken och åka hem. Men jag stannade kvar.
När dörrarna öppnades av de skräckslagna butiksbiträdena vällde folk in och rusade uppför de avstängda rulltrapporna. Jag fruktade för mitt liv.
Allvarligt.
Lyckades roffa åt mig tre plagg i min storlek och stod sedan med dessa tryckta mot bröstet i ett hörn medan jag kved: Mammy...
Hultsfred kan inte vara värre. No way. Folk klättrade nästan över varandra i sin iver att komma åt plaggen. Jesus. Man skulle kunna tro att det rörde sig om de sista kläderna i världen. Provrum var det ju bara att glömma; kläder provades mitt i butiken, det var bara att dra av sig allt. När någon väl fått på sig ett plagg samlades 10 personer runt omkring och mässade: Om du inte vill ha den, kan väl jag få den. Snälla, säg till mig om du inte ska ha den, snälla... Känn ingen press, för all del...

Dagens gulligaste: Killen som knuffade sig fram bland alla hysteriska tjejer och grabbade tag i en brudklänning som han höll över huvudet medan han banade väg till kassan. Väldigt hög gullighetsfaktor.
Dagens mest irriterande: Tanten som roffade åt sig 20 plagg och sedan skanderade högt och tydligt att hon skulle sälja allt på Blocket och göra värsta vinsten. Har inte bestämt mig för om hon är business-minded eller kärring. Förmodligen en blandning.
Dagens jag-vet-inte: Den beiga trenchen. Jag vet inte om jag passar i den. Är rädd för att jag ser ut som en dålig deckare med för stora höfter. Butiksbiträdet tyckte att jag var söt i den, men jag är övertygad om att hon ljög. Stor-ljög. Och skrattade högt inombords.
Dagens djärvaste: Tjejerna som provade BH:ar mitt i butiken.
Ohlala.
Dagens pankaste: Undertecknad
Dagens gladaste: Undertecknad - som äntligen hittat en svart klänning som man kan ha till vardags. Woo-hoo!
Dagens mest komiska: Undertecknad som sitter och skriver detta i sin nya trench. Känner mig som Columbo.
Dagens höjdpunkt: Bounce! Och så Miss E's födelsedag, förstås! Grattis vännen!

Inga kommentarer: